Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
More

  Έρχονται έλεγχοι ποιότητας σε όλα τα φορτία σιτηρών από την Ουκρανία

  Η Πολωνία προγραμματίζει να αρχίσει ελέγχους ποιότητας σε όλα τα φορτία σιτηρών από την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα (12.2.2024) ο Υφυπουργός Γεωργίας, καθώς Πολωνοί αγρότες συνεχίζουν τις πανεθνικές διαμαρτυρίες τους εναντίον πολιτικών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της επιτρεπόμενης εισαγωγής φθηνών σιτηρών από την Ουκρανία.

  Αγρότες της Πολωνίας άρχισαν να αποκλείουν δρόμους και μεθοριακές διαβάσεις με την Ουκρανία την Παρασκευή (9.2.2024), ξεκινώντας γενική απεργία ενός μήνα σε διαμαρτυρία για πολιτικές της ΕΕ και για έλλειψη κυβερνητικής δράσης για να προστατευθούν τα βιοποριστικά τους μέσα.

  Εκπρόσωποι της νέας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης της Πολωνίας έχουν δηλώσει ότι κατανοούν τις αλλαγές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι αγρότες και ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής δεν θα πρέπει να προσφέρεται σε βάρος των Πολωνών αγροτών.

  «Σήμερα (…) θα ζητήσω όλες οι μεταφορές σιτηρών που εξάγονται και που τους έχει επιβληθεί εμπάργκο να εξετάζονται στην Πολωνία», δήλωσε ο υφυπουργός Γεωργίας Μιχάλ Κολοτζιέτζακ στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

  Όταν σιτηρά αυτού του είδους φτάνουν στη Γερμανία και έπειτα από εξέταση αποδεικνύεται ότι είναι κακής ποιότητας, πρόσθεσε, «στο 99% των περιπτώσεων επιστρέφουν στην Πολωνία ως ευρωπαϊκά σιτηρά» κι όχι στην Ουκρανία.

  Σύμφωνα με το Reuters, αγρότες στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γερμανία διαμαρτύρονται κατά των περιορισμών που τους επιβάλλονται από τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως και από τα αυξανόμενα κόστη και αυτού που δηλώνουν πως αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό από το εξωτερικό.

  Οι Πολωνοί αγρότες έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για τις επιπτώσεις φτηνών εισαγωγών τροφίμων από τη γειτονική Ουκρανία. 

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

  Newsroom
  Newsroomhttps://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  RefreshNews