Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Έρχονται οι ανατροπές για ανασφάλιστα αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ

    Έρχονται οι ανατροπές για ανασφάλιστα αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ

    Μεγάλες αλλαγές για τα ανασφάλιστα οχήματα με νέο σύστημα διασταυρώσεων. Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας και το ΚΤΕΟ.

    Νέο αυτόματο σύστημα εντοπισμού των οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στην Ελλάδα, αλλά και κλιμακωτά πρόστιμα σε όσους καθυστερούν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που κατατίθεται ίσως και σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.


    Το νομοσχέδιο, με το οποίο θεσπίζεται η περιοδικότητα των ελέγχων κάθε τρεις μήνες μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, ενσωματώνει τη νέα οδηγία της ΕΕ για την υποχρεωτική ασφάλιση (Motor Insurance Directive – MID).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών, τουλάχιστον 500.000 οχήματα κυκλοφορούν σήμερα ανασφάλιστα στους δρόμους. Με το νέο σύστημα θα διενεργούνται online πολλαπλοί έλεγχοι κάθε χρόνο (ενδεχομένως ανά 3 ή 4 μήνες σε πρώτη φάση ή και συχνότερα στη συνέχεια, κάθε 1-2 μήνες) αντί για μία φορά στα 5 ή 10 χρόνια, όπως συνέβαινε πρακτικά μέχρι τώρα.

    Με το ισχύον σύστημα γίνονται διασταυρώσεις δύο φορές το χρόνο από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ. Όσοι εντοπίζονται με ανασφάλιστα οχήματα πρέπει μέσα σε 15 μέρες να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο καταβάλλοντας και ειδικό πρόστιμο 250 ευρώ. Αν όμως δε συμμορφωθούν, η υπόθεση παραπέμπεται στην Ελληνική Αστυνομία για τα περαιτέρω (αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και υψηλότερο χρηματικό πρόστιμο). Στην πράξη όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει.


    Τέλος, με το ίδιο νομοσχέδιο, αλλαγές έρχονται και στα πρόστιμα που επιβάλλονται για αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο από ΚΤΕΟ.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ