Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Εριέττα Κούρκουλου: «Όταν ήμουν μικρή αυτό ήταν ο εφιάλτης μου, ήταν δραματικό»

    Σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με ζητήματα ψυχολογίας, η Εριέττα Κούρκουλου επικεντρώθηκε στο θέμα της «Ντροπής», το οποίο αποτελεί σημαντικό προβληματισμό για πολλούς ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Κούρκουλου προέβη και σε προσωπικές αποκαλύψεις.

    Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε ότι κατά την παιδική της ηλικία αντιμετώπιζε έντονη ντροπαλότητα. Μάλιστα, επεσήμανε πως το μεγαλύτερο άγχος της ήταν όταν ένας δάσκαλος την καλούσε να απαντήσει μπροστά στην τάξη, καθώς φοβόταν την έκθεση μπροστά στους συμμαθητές της.

    Αναλυτικά:

    «Ήμουν ένα αρκετά ντροπαλό κοριτσάκι ενώ ο γιος μου είναι το ακριβώς αντίθετο» ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.

    «Όταν ήμουν μικρή ήταν ο εφιάλτης μου να μου πει ο δάσκαλος να σηκωθώ στον πίνακα για να δείξω μια άσκηση. Ήταν δραματικό. Σκέφτομαι ότι για να το έχω ξεπεράσει όμως, η ντροπή είναι κάτι που δουλεύεται» πρόσθεσε.

    «Εγώ είχα έναν πατέρα ηθοποιό και ακόμα και αυτός είχε στρες πριν βγει στη σκηνή. Ακόμα και οι πιο έμπειροι ομιλητές, το βλέπω σε ένα βαθμό και στον εαυτό μου, αισθάνονται κάποιο άγχος. Απλά υπάρχει διαφορά μεταξύ του εποικοδομητικού άγχους και του άγχους που σε πελαγώνει… Στο σχολείο με διάβαζε ο πατέρας μου, που λόγω της δουλειάς του στην ανάγνωση ήταν πολύ αυστηρός… Έφτανα μετά από τρεις ώρες να διαβάζω κι εγώ το κείμενο σαν ηθοποιός. Όταν όμως πήγαινα στο σχολείο, δε το διάβαζα ποτέ έτσι ενώ είχα ταλαιπωρηθεί. Ποτέ δε διάβαζα το κείμενο όπως είχα μάθει, γιατί θεωρούσα ότι θα με κοροϊδεύει όλη η τάξη… Η ντροπή πολλές φορές μας αναγκάζει να μειώσουμε τον εαυτό μας για να γίνουμε αποδεκτοί» είπε σε άλλο σημείο η Εριέττα Κούρκουλου.

    

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ