Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τη στήριξη των βαμβακοπαραγωγών της χώρας

    Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου, με τη συνυπογραφή 24 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για την ανάγκη στήριξης των βαμβακοπαραγωγών της χώρας μας λόγω της τιμής πώλησης του προϊόντος τους, που δε φτάνει να καλύψει ούτε καν το κόστος παραγωγής.

    Οι χαμηλές τιμές πώλησης του βαμβακιού που διαμορφώθηκαν στα 0.65 ευρώ/κιλό δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος καλλιέργειας και οι παραγωγοί ζητούν την στήριξη της πολιτείας με την αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος τους στο ύψος του 1 ευρώ ανά κιλό, για τις ποσότητες βαμβακιού που διατέθηκαν κάτω του κόστους ή για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες παρουσιάστηκαν δυσκολίες στη διάθεσή του.

    Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές βαμβακιού και ο πρωτογενής τομέας γενικότερα από την ενεργειακή και οικονομική κρίση και την εκτίναξη στα ύψη των τιμών αγοράς αγροεφοδίων, λιπασμάτων, καυσίμων καθιστούν επισφαλή τη συνέχιση της άσκησης της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

    Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους βαμβακοπαραγωγούς, λαμβάνοντας μέτρα για την αναπλήρωση του εισοδήματός και για την ανακούφιση από το τεράστιο κόστος παραγωγής.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ