Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  ESM: Η επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα από τον DBRS «αξίζει να γιορταστεί»

  Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα νέα ότι η Ελλάδα απέκτησε ξανά μετά από 13 χρόνια την επενδυτική βαθμίδα από τον καναδικό οίκο αξιολόγησης DBRS,  με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να κάνει λόγο για «ορόσημο» που πέτυχε η χώρα μας χάρη «στις προσπάθειες των κυβερνήσεων και του λαού της Ελλάδας».

  Στην ανάρτησή του στο Χ (Twitter), ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) τονίζει για την επενδυτική βαθμίδα από τον DBRS ότι το «ορόσημο της Ελλάδας αξίζει να γιορταστεί», καθώς ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης είναι «ένας από τους μεγαλύτερους» στον κόσμο.

  Ειδικότερα, ο ΕSM αναφέρει τα εξής:

  «Η Ελλάδα πέτυχε ένα ορόσημο που αξίζει να γιορταστεί – ανέκτησε επενδυτική βαθμίδα από έναν από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης λόγω των αξιοσημείωτων προσπαθειών των κυβερνήσεων και του λαού της Ελλάδας.

  Η προσαρμογή ήταν δύσκολη, αλλά κατά την τελευταία δεκαετία εισήγαγαν διαρκείς μεταρρυθμίσεις, ανοικοδόμησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και εργάστηκαν για μια πιο βιώσιμη οικονομία. Μαζί με την υποστήριξη του ESM, η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη.

  Η προώθηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης, οι επενδύσεις και η παραμονή σε μια συνετή δημοσιονομική πορεία θα ενισχύσουν την επιτυχία και την εμπιστοσύνη της αγοράς».

  Bloomberg: Η σημαντικότερη αναβάθμιση της Ελλάδας μετά την οικονομική κρίση

  Στην είδηση ότι ο καναδικός αξιολόγησης DBRS αναβάθμισε την επενδυτική βαθμίδα των ελληνικών ομολόγων αναφέρονται διεθνή ΜΜΕ, όπως το Bloomberg. Πρόκειται για τον πρώτο από τους τέσσερις αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οίκους αξιολόγησης, ο οποίος δίνει στην Ελλάδα ξανά την επενδυτική βαθμίδα έπειτα από 13 χρόνια.

  Χαρακτηριστικά, το Bloomberg αναφέρει ότι η αναβάθμιση του αξιόχρεου των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία BBB (low) με σταθερές προοπτικές είναι «η σημαντικότερη αναβάθμιση της χώρας από την κατηγορία ‘σκουπίδια’ μετά την οικονομική κρίση που τη συγκλόνισε πριν περισσότερο από μία δεκαετία».

  Το πρακτορείο εκτιμά άλλωστε ότι «εκτός του γεγονότος ότι αποτελεί σφραγίδα έγκρισης της οικονομικής ατζέντας του (Έλληνα) πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, o DBRS είναι ένας από τους οίκους αξιολόγησης που αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κάτι που σημαίνει ότι πλέον η αξία των ελληνικών ομολόγων δεν θα μειώνεται περισσότερο από το κανονικό όταν χρησιμοποιούνται ως εγγύηση σε ενέργειες επαναχρηματοδότησης».

  ESM: Η επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα από τον DBRS «αξίζει να γιορταστεί»

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.