Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

  Εθνική Τράπεζα: Εξαγοράζει πρόωρα ομολογίες λήξης 2029 και προχωρεί σε νέα έκδοση

  Εθνική Τράπεζα: Εξαγοράζει πρόωρα ομολογίες λήξης 2029 και προχωρεί σε νέα έκδοση

  Πρόταση εξαγοράς τίτλων Tier 2 αξίας 400 εκατ. ευρώ, λήξης 2029

  Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα προαιρετική πρόταση εξαγοράς έναντι μετρητών ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2) που λήγουν το 2029 ονομαστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ.


  Η Τράπεζα επί πρόσθετα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην έκδοση νέας σειράς, εκπεφρασμένων σε ευρώ, ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2) υπό το πρόγραμμα έκδοσης ομολογιών Global Medium Term Note Programme συνολικού ποσού 5 δισ. ευρώ. Στη βάση αυτή θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των νέων ομολογιών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

  Όπως ξεκαθάρισε η Εθνική, η ολοκλήρωση της πρότασης εξαγοράς τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της επιτυχούς ολοκλήρωσης (κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια του προσφέροντος) της έκδοσης των νέων ομολογιών (η προϋπόθεση της νέας έκδοσης).

  Ο διακανονισμός της πρότασης εξαγοράς και η ολοκλήρωση έκδοσης των νέων ομολογιών αναμένεται να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα. καμία πράξη δεν έχει λάβει χώρα και δεν θα αναληφθεί σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία εν σχέσει με τις νέες ομολογίες ώστε να επιτραπεί η δημόσια προσφορά των νέων ομολογιών ή η διανομή εγγράφων της προσφοράς σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία όπου η ανάληψη πράξης για αυτό το σκοπό απαιτείται.

  Οι Commerzbank Aktiengesellschaft, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis είναι οι διαχειριστές της πρότασης εξαγοράς.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ