Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Έτοιμο Ε1 και Taxisnet για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις 2024

    Έτοιμο Ε1 και Taxisnet για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις 2024

    Το άνοιγμα του ΤΑΧΙS για να υποβληθούν σχεδόν 7 εκατομμύρια δηλώσεις (έντυπα Ε1) είναι θέμα χρόνου ενώ αναμένεται να καθοριστεί και το νέο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2024. 


    Εφέτος για πρώτη φορά πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι με εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις θα βρουν έτοιμη τη δήλωσή τους στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ ενώ περίπου 730.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα δουν στο έντυπο Ε1 προσυμπληρωμένο το εισόδημά τους με βάση τα τεκμήρια.

    Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία – προθεσμία υποβολής τις δηλώσεις, αυτές θα υποβάλλονται αυτόματα στην εκπνοή της προθεσμίας από την ίδια την ΑΑΔΕ, ώστε κανείς από τους φορολογούμενους αυτούς να μην επιτρέπεται πλέον να υποβάλει εκπρόθεσμη αρχική δήλωση.

    Οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν χαμηλότερο εισόδημα αλλά ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν θα υπολογιστεί επί του τεκμαρτού εισοδήματος. Για όλους αυτούς τους αυτοαπασχολούμενους, πάντως, θα ισχύσει φέτος μείωση κατά 50% στο τέλος επιτηδεύματος, ενώ ειδικά για όσους κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος με βάση τα τεκμαρτώς προσδιορισθέντα εισοδήματα (επειδή θα είναι υψηλότερα των δηλωθέντων) θα ισχύσει μείωση στην προκαταβολή φόρου.


    Το νέο Ε3 το οποίο συμπληρώνουν οι επαγγελματίες έχει προσυμπληρωμένους κωδικούς για τα έσοδα και τα έξοδα, οι οποίοι όμως δεν είναι «κλειδωμένοι», με τους φορολογούμενους να έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν για διορθώσεις, μέχρι να γίνει η οριστική υποβολή του εντύπου.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ