Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
More

    Έτσι δρούσε η συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα και «χτυπούσε» ΑΤΜ – Βίντεο ντοκουμέντο

    Στην εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις ΑΤΜ, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 33,26 και 27 ετών.

    Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης 1/10, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Ασπρόπυργος, Πετρούπολη, Αχαρνές, Νέο Κόσμο και Χαλάνδρι) για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής και διαρρήξεις σε ΑΤΜ σε περιοχές της επαρχίας.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι -ο 27χρονος αλλοδαπός και -2- ημεδαποί – και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, απείθεια και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

    Από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και σε συνδυασμό με πληροφορίες που περιήλθαν σε αυτή, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν ιεραρχικά διαρθρωμένη και δομημένη ομάδα, με προοπτική διαρκούς και σχεδιασμένης δράσης, αποσκοπώντας στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και διαρρήξεων ΑΤΜ Τραπεζικών Καταστημάτων.

    Ο ρόλος των μελών της οργάνωσης

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, ενώ φαίνεται να είχαν στοχοποιήσει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), σε περιοχές της επαρχίας.

    Σχετικά με τους ρόλους του κάθε μέλους, ο 27χρονος διαδραμάτιζε καθοριστικό ρόλο, φροντίζοντας για τον σχεδιασμό της δράσης και τη διαχείριση των μεταφορικών τους μέσων, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν υποστηρικτικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος ήταν αυτός που φρόντισε για την απόκρυψη του οχήματος που χρησιμοποιούσε η συμμορία, τον περαιτέρω χειρισμό κατά την επιστροφή του μισθωμένου Ι.Χ. αυτοκινήτου, ενώ είχε σχετική εμπειρία, καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

    Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν από την απόπειρα διάρρηξης στο ΑΤΜ στην Κυλλήνη, είχε σχηματισθεί δικογραφία από το Τ.Α. Τρίπολης σε βάρος του για ομοειδή αδικήματα. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε έτερος δράστης, είχαν εντοπιστεί διαρρηκτικά εργαλεία και εκρηκτικός μηχανισμός, τα οποία σκόπευε ο 27χρονος να χρησιμοποιήσει για να διαρρήξει ΑΤΜ στην περιοχή. Το γεγονός ότι συνελήφθη ο συνεργός του και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος και του ίδιου, δεν ήταν αρκετό για να μεταστρέψει την εγκληματική συμπεριφορά του, αποκαλύπτοντας τη θρασύτητα με την οποία αντιμετώπιζε τις Αρχές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

    • Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 27χρονου επί της οδού Ιθάκης στην Κυψέλη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
      1. Ποσότητα ναρκωτικής ουσίας εντός νάιλον συσκευασίας συνολικού μεικτού βάρους -2,5- γραμμαρίων.
      2. Το χρηματικό ποσό των -2.095-Ευρώ.
      3. Ζυγαριά ακριβείας.
      4. Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
      5. Πλήθος καρτών SIM διαφόρων εταιρειών.
    • Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε άλλο σπίτι που χρησιμοποιούσε ο 27χρονος επί της οδού Δωδεκανήσου στην Πετρούπολη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
      1. Xρηματικό ποσό.
      2. Εννέα φυσίγγια των 9mm.
      3. Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας,
      4. Πλήθος καρτών SIM διαφόρων εταιρειών.
      5. Δύο  δίσκοι κοπής μετάλλων.
    • Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην επί της οδού Ιθάκης στις Αχαρνές, οικία του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
      1. Ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι,
      2. Μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα πιθανώς ναρκωτική ουσία,
      3. Πλήθος καρτών SIM διαφόρων εταιρειών.
    • Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε άλλο σπίτι που χρησιμοποιούσε ο 26χρονος, επί της οδού Λεοντίου στον Νέο Κόσμο, δεν βρέθηκε τίποτα, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην περιοχή Άνω Φούσα στον Ασπρόπυργο, οικία του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
      1. Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
      2. Συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb).
      3. Πλήθος καρτών SIM διαφόρων εταιρειών.

    Η δράση της συμμορίας

    Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο και με διαφορετική σύνθεση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

    • Κατά το χρονικό διάστημα από την 17:00΄ ώρα της 05-03-2024 έως την 12:00΄ ώρα της 06-03-2024, αφαίρεσαν, από τη συμβολή των οδών Β. Κορνάρου και Θεοτοκοπούλου στην Μεταμόρφωση, ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο αξίας -9.855- ευρώ περίπου.
    • Περί ώρα 04:30΄ της 08-03-2024, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες τύπου «full face», προσέγγισαν με λευκό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα οπωροπωλείο, το οποίο βρίσκεται στην Κυλλήνη Ηλεία, στην πρόσοψη του οποίου είναι εγκατεστημένο ΑΤΜ και, αφού αποβιβάστηκαν από αυτό, επιχείρησαν με τη χρήση βαριοπούλας να θραύσουν τον υαλοπίνακα της πόρτας εισόδου του καταστήματος, προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο και να αποκτήσουν πρόσβαση στο Α.Τ.Μ.. Οι δράστες δεν ολοκλήρωσαν την ενέργειά τους, γιατί έγιναν αντιληπτοί από περίοικους, επιβιβάστηκαν στο παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς Νέα Κορώνη. Στις 09-03-2024 ανευρέθη στην Αγία Μαύρα Ηλείας, σε αυλή σπιτιού το κλεμμένο αυτοκίνητο χωρίς τις πινακίδες κυκλοφορίας του.
      Κατόπιν έρευνας στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
      1. Ένας σάκος ταξιδιωτικός που περιείχε:
      i. Τρεις κουκούλες τύπου «full face».
      ii. Γάντια εργασίας,
      iii. Δύο φακοί κεφαλής με ιμάντα σύσφιξης.
      iv. Πλήθος εργαλείων.
      v. Ένα μεταλλικό εξάρτημα γωνιακού τροχού (εξωλκέας).
      vi. Ένας μεταλλικός δίσκος κοπής.
      vii. Ένας γωνιακός τροχός μπαταρίας με προσαρμοσμένο τροχό κοπής μετάλλων.
      2. Δύο βαριοπούλες.
      3. Ένας μεταλλικός προκοβγάλτης (σκύλα).
      4. Μία αυτοσχέδια μεταλλική κατασκευή σε σχήμα ορθογώνιο «Π», όπου στη μία άκρη του είναι προσκολλημένο μεταλλικό κυτίο, το οποίο περιείχε 257 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης.
      5. Το ζεύγος των καταφανώς πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.
      6. Ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 4 λίτρων περιέχων βενζίνη.
      7. Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα πιθανόν ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, μεικτού βάρους -0,5- γραμμαρίων.

    Το ποινικό παρελθόν του αρχηγού της συμμορίας

    Ο 27χρονος “εγκέφαλος” της συμμορίας είναι σεσημασμένος και έχει εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις διαχρονικά από το 2011 έως και σήμερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Σε βάρος του έχουν υποβληθεί δικογραφίες και έχει συλληφθεί μεταξύ άλλων για ληστείες και κλοπές, παραβάσεις σχετικές με Ναρκωτικές Ουσίες και του Νόμου «Περί όπλων», καθώς επίσης και για «Απείθεια» και «Αντίσταση», ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί πολλές φορές οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καθώς επίσης και η προσωρινή του κράτηση.

    Ο 33χρονος είναι και αυτός σεσημασμένος και το έτος 2024 υποβλήθηκαν σε βάρος του δύο δικογραφίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες.

    Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου εξακριβωθεί πλήρως, το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης.

    Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ