Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Έτσι θα γίνετε εκατομμυριούχοι – Αυτό το ποσό πρέπει να αποταμιεύετε κάθε μέρα

  Ο δρόμος για να γίνεις εκατομμυριούχος μέχρι την ηλικία των 65 ετών μπορεί να είναι πιο εφικτός από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι νέοι.

  Ο οικονομικός σύμβουλος David Bach, συγγραφέας του βιβλίου «Smart Couples Finish Rich», τονίζει πως το θέμα δεν είναι να έχεις χρήματα, αλλά να παίρνεις σωστές αποφάσεις και κυρίως να αποταμιεύεις ένα ποσό κάθε μέρα, ώστε μια μέρα να γίνεις πλούσιος, ακόμα και εκατομμυριούχος.

  Η στρατηγική του Bach περιλαμβάνει την αποταμίευση ενός μικρού χρηματικού ποσού κάθε μέρα, ξεκινώντας όσο το δυνατόν νωρίτερα.

  Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, που αναλύονται στο Business Insider, ένα συστηματικό σχέδιο αποταμίευσης και επενδύσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική συσσώρευση πλούτου με την πάροδο του χρόνου.

  Αυτό το ποσό πρέπει να αποταμιεύετε κάθε μέρα για να γίνετε εκατομμυριούχοι

  Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το διάγραμμα του Bach, που υπολογίζεται σε δολάρια, δεν λαμβάνει υπόψη τους φόρους και υποθέτει μια μάλλον αισιόδοξη ετήσια απόδοση 12 τοις εκατό.

  Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως το διάγραμμα αυτό είναι αρκετά παλιό και δεν αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις.

  Παρ’ όλα αυτά, η κεντρική ιδέα της αποταμίευσης παραμένει.

  Για παράδειγμα, η ανάλυση του Bach ανά ηλικιακή ομάδα δείχνει ότι στα 20 χρόνια, η αποταμίευση 1.87 ευρώ την ημέρα, μπορεί να σας κάνει εκατομμυριούχο μέχρι τα 65.

  Για όσους είναι 25 ετών, η ημερήσια απαίτηση αποταμίευσης αυξάνεται σε 3.34 ευρώ. Αν είστε 30 χρονών και πάνω το ποσό που θα πρέπει να αποταμιεύετε ανέρχεται στα 6 ευρώ.

  Αν και τα ακριβή νούμερα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις προσωπικές συνθήκες και τους οικονομικούς παράγοντες, η βασική αρχή είναι σαφής: μικρές, συνεπείς αποταμιεύσεις με την πάροδο του χρόνου μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό πλούτο.

  Επομένως, ίσως αξίζει να παραλείψετε τον καθημερινό καφέ ή την εβδομαδιαία επίσκεψη σε ένα μαγαζί προκειμένου να γίνετε εκατομμυριούχοι.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ