Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
More

    Euroleague: «Γύρισε» το ματς στο τέλος η Εφές και επικράτησε του Ολυμπιακού στην Πόλη

    Euroleague: «Γύρισε» το ματς στο τέλος η Εφές και επικράτησε του Ολυμπιακού στην Πόλη

    Η τουρκική ομάδα νίκησε με 91-89

    Τα διαδοχικά λάθη των τελευταίων δευτερολέπτων «γκρέμισαν» τη μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Πόλη, με τους «ερυθρόλευκους» να κλείνουν τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague με ρεκόρ 1-1.

    Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είχαν το προβάδισμα για 36 λεπτά, «έπεσαν» με το τελικό 91-89 απέναντι στην Αναντολού Εφές, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 2-2. Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα πήρε τη δεύτερη νίκη της.

    Το ματς

    Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν υπόθεση Γάλλων αφού Φουρνιέ και Φαλ (με λίγο από Βεζένκοβ) φρόντισαν να προηγηθεί η ομάδα τους με 3-12 (4′). Μπορεί το δεύτερο φάουλ του Φουρνιέ να υποχρέωσε τον Μπαρτζώκα να τον τραβήξει νωρίς στον πάγκο, αλλά το επίπεδο της άμυνας παρέμενε εκπληκτικό και με τον Βεζένκοβ να φτάνει τους 10 πόντους έκανε το 8-23 (9′).

    Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Λάρκιν (12π.) να εκμεταλλεύεται την αδυναμία του Πετρούσεφ στην άμυνα, ωστόσο η εύρυθμη λειτουργία της επίθεσης των «ερυθρόλευκων» διατηρούσε τη διαφορά (23-32, 14′). Η χαλαρή άμυνα όμως συνεχίστηκε και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 28-32 (16΄). Ο ρυθμός είχε αλλάξει για τα καλά, οι παίκτες που έφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού από τον πάγκο δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου στα αμυντικά τους καθήκοντα και το ημίχρονο έκλεισε με 41-44.

    Η τουρκική ομάδα βγήκε στο παρκέ με διάθεση για πιο επιθετική άμυνα κάτι το οποίο δυσκόλεψε κάπως τους Πειραιώτες στην παραγωγή πόντων, ωστόσο η καλή άμυνα ήταν εκεί και τον κρατούσε με προβάδισμα στο σκορ (47-49, 24′). Ο Φουρνιέ με 8 διαδοχικούς πόντους προσπάθησε να αυξήσει τη διαφορά, αλλά η Εφές με Λάρκιν και Μπράιαντ βρήκε 3/3 τρίποντα (61-61, 28′). Ο Φουρνιέ όμως ήταν απολαυστικός και με ένα ακόμη σουτ τριών πόντων μετέτρεψε το σκορ σε 65-70 (30′).

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες σκόραραν σχεδόν σε κάθε κατοχή τους (74-77, 33′). Το τρίποντο του «Σακ» έδωσε… αέρα 4 πόντων στον Ολυμπιακό (78-82, 36′), ωστόσο το αποτέλεσμα θα το έκρινε η άμυνα. Και οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφερναν καλά σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα ο Μπράιαντ να κάνει το 85-82 (37′). Φουρνιέ και Φαλ έκαναν το 85-86, ωστόσο ο Λάρκιν ήταν ασταμάτητος. Τρία συνεχόμενα λάθη από Φουρνιέ και ΜακΚίσικ δεν επέτρεψαν καν να σουτάρουν και έτσι με το σκορ στο 89-86, ο Φουρνιέ αστόχησε σε δύσκολο σουτ και η δεύτερη ήττα ήταν γεγονός.

    Τα δεκάλεπτα: 11-23, 41-44, 65-70, 91-89

    Πηγή: gazzetta

    Αναντολού Εφές Euroleague Ολυμπιακός



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ