Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
More

    Europa League: Ο ΠΑΟΚ το «έσωσε» στο τέλος και πήρε βαθμό (2-2) από την Βικτόρια Πλζεν

    Europa League: Ο ΠΑΟΚ το «έσωσε» στο τέλος και πήρε βαθμό (2-2) από την Βικτόρια Πλζεν

    Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 για να τον λυτρώσει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπάμπα

    Μπροστά στο φάσμα μιας δεύτερης εντός έδρας ήττας στην League Phase του Europa League βρέθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος το «γύρισε» και από 0-2 και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με 2-2 από την Βικτόρια Πλζεν στις καθυστερήσεις.

    Η Πλζεν άνοιξε το σκορ με το «καλησπέρα» και πάγωσε την Τούμπα. Ο Σουλτς έκανε το σουτ, ο Κοτάρσκι απέκρουσε και ο Αντού έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Τσέχων. Το γκολ όμως δεν μέτρησε, καθώς υπήρξε οφσάιντ, αλλά στο 7′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Βίντρα να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση απέναντι στον Κοτάρσκι. Η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ ήρθε στο 10′, με τον Σάστρε να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

    Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους για να απειλήσει και οι φιλοξενούμενοι τον τιμώρησαν τελικά στο 31′, με τον Χάβελ να ανοίγει το σκορ. Ο Τσέχος μέσος βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Αντού. Στο 39′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν δύο τα τέρματά τους. Ο Αντού έκανε τη σέντρα-σουτ από αριστερά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε ασταθώς και ο Βίντρα βρήκε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 υπέρ της Πλζεν, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

    Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Γεντλίτσκα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ότο στο 49′. Ωραία κόντρα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο 65′, που βρέθηκε μια ανάσα από το να μειώσει σε 2-1, αλλά ο Γεντλίτσκα έδιωξε εξαιρετικά το σουτ του Τάισον. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 70′, καθώς ο Ντουέ της Πλζεν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 77′ οι «ασπρόμαυροι» άγγιξαν το γκολ. Ο Ντεσπόντοφ γύρισε ωραία στον Τσάλοφ, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Γεντλίτσκα να διώχνει και πάλι σωτήρια.

    Ο Κωνσταντέλιας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο 80′, καθώς το σουτ του μέσα από την περιοχή ήταν ακίνδυνο. Στο 83′ η Πλζεν βρέθηκε μια ανάσα από το 3-0, με τον Γεμέλκα να βγαίνει απέναντι από τον Κοτάρσκι και αυτός να μπλοκάρει. Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 στο 84′. Ο Ντεσπόντοφ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Τισουντάλι με κεφαλιά έβαλε ξανά στο ματς τον «Δικέφαλο του Βορρά». Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε την πίεσή της και 93′ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Μπαμπά έπειτα από το γύρισμα του Καμαρά. Έτσι, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον πρώτο του βαθμό στην League Phase του Europa League.

    ΠΑΟΚ Europa League



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ