Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
More

  Face Lift: Πώς η ρυτιδοπλαστική «μεταμορφώνει» το πρόσωπο

  Η ρυτιδοπλαστική προσώπου (Face Lift), ευρέως γνωστή ως λίφτινγκ, είναι μια ομάδα αισθητικών επεμβάσεων, με στόχο τη βελτίωση των σημαδιών γήρανσης στο πρόσωπο, όπως για παράδειγμα η χαλάρωση που παρατηρείται με την πάροδο του χρόνου.

  «Αν και σήμερα έχουμε πολλά ενεργειακά μηχανήματα, ενέσιμα υλικά πλήρωσης (fillers), λέιζερ, νευροδιαμορφωτές, βιοδιεγέρτες κ.λπ. για θεραπείες αντιγήρανσης, υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο όλα αυτά δεν αρκούν για να επιτύχουμε νεότερη και φυσική εμφάνιση.

  Τότε, η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη λύση για την εξάλειψη των σημαδιών γήρανσης, καθώς και την αποφυγή της αφύσικης εμφάνισης που επιφέρει η υπερδιόρθωση, λόγω πληρωτικών υλικών», τονίζει ο δρ Παναγιώτης Μάνταλος MD, PhD Πλαστικός, Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός Διευθυντής Κλινικής Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Metropolitan General και προσθέτει: «Αυτή η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργείο για τη διόρθωση των βλεφάρων, του μετώπου και των φρυδιών, του μεσαίου τμήματος του προσώπου ή το κάτω τριτημόριο του προσώπου και του λαιμού».  

  Πώς γίνεται η επέμβαση;

  «Υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούμε και διαφοροποιούμε, όσον αφορά τις τομές (πλήρης, μίνι, μικρή ουλή, ‘S”, MACS, πίσω από τα αυτιά, κ.λπ.), ή την εμπλοκή του Επιφανειακού Μυοαπονευρωτικού Συστήματος (SMAS), (πλήρης υπονόμευση, εκτεταμένο SMAS, SMAS-εκτομή, μερική υπονόμευση, Deep-plane ή Plication). Δεν εφαρμόζουμε την ίδια τεχνική σε όλους.

  Επιλέγουμε την καταλληλότερη τεχνική ανάλογα με την ανατομία του εκάστοτε ατόμου, το βαθμό της πτώσης και της χαλάρωσης, την ηλικία, την ελαστικότητα του δέρματος, το πάχος του δέρματος και τις προτιμήσεις του.

  Οι συνήθεις τεχνικές που χρησιμοποιούμε στη διαδικασία Face Lift είναι: MACS-lift και extended-MACS, Dr Ellenbogen, SMAS-εκτομή, και τεχνική Round Lift των Dr Little και Dr Pittanquy», διευκρινίζει ο ειδικός. 

  «Στις μέρες μας» σημειώνει «η τάση είναι να ευνοούνται οι πιο ήπιες (μη επιθετικές) τεχνικές με χαμηλή νοσηρότητα, μετά τις οποίες να μπορεί όποιος υποβάλλεται σε αυτές να επιστρέψει γρήγορα στην κοινωνική και επαγγελματική του καθημερινότητα.  

  Επίσης, η νέα τάση είναι να προσθέτουμε όγκο με κάποιον τρόπο στο πρόσωπο, αφού με την ηλικία ο όγκος του λίπους του προσώπου μειώνεται. Το λίπος προέρχεται (μικρο-λίπος ή νανο-λίπος) από τον λαιμό ή την κοιλιά και μεταφέρεται στην υποκογχική περιοχή, στα μάγουλα, στα χείλη, στα βλέφαρα, στις κροταφικές περιοχές κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από την προσθήκη όγκου, έχουμε επιπλέον όφελος, καθώς διεγείρουμε τη διαδικασία αντιγήρανσης με τα βλαστοκύτταρα της μεταφοράς λίπους». 

  «Τελευταία, πραγματοποιούμε μια τροποποιημένη εκδοχή mini-lift του MACS-lift (Ελάχιστα Επεμβατική Ανόρθωση με Κρανιακή Ανάρτηση). Αυτή η τεχνική θεωρείται mini-lift (δηλαδή με μικρή ουλή), και οι κύριες διαφορές της με τα πιο κλασικά lift, είναι: 

  • Μικρότερη τομή 
  • Λιγότερο τραύμα 
  • Λιγότερες πιθανότητες επιπλοκών 
  • Ταχύτερη επιστροφή στην εργασία 
  • Πιο φυσικό αποτέλεσμα

  Συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία (και ήπια νάρκωση) και επιτρέπει την αυθημερόν έξοδο από την κλινική», σημειώνει ο γιατρός. 

  Πιο αναλυτικά, οι λόγοι που κάνουν τη διαφορά στην τεχνική αυτή, είναι:

  • Οι τομές κρύβονται στην κροταφική περιοχή, αμέσως μετά τις πρώτες τρίχες, και κατά μήκος των αυλακώσεων του αυτιού. Με αυτές δεν αφαιρείται κανένα μέρος του τριχωτού της κεφαλής, και έτσι η κανονική γραμμή των μαλλιών δεν τραβιέται προς τα πίσω. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια πιο φυσική εμφάνιση, που δεν «εξαφανίζει» την κανονική γραμμή των μαλλιών, όπως τα κλασικά λίφτινγκ.
  • Η υπονόμευση του δερματικού κρημνού είναι πολύ λιγότερη, σε σχέση με ένα κλασικό λίφτινγκ.
  • Ο κίνδυνος τραυματισμού των νευρικών κλάδων εξαλείφεται. Επιπλέον, επειδή εφαρμόζεται απλή λιποαναρρόφηση του λαιμού αντί για αφαίρεση του λίπους, αποφεύγεται η πιθανότητα αιματώματος.
  • Λόγω ελάσσονος τραύματος, η επιστροφή στην εργασία γίνεται συντομότερη (8-10 ημέρες).
  • Επειδή με το MACS-lift δεν τραβάμε το δέρμα πλαγίως, αλλά ανορθώνουμε κάθετα τους ιστούς, που έχουν πέσει με τα χρόνια, το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό. Επιπλέον, δεν υπάρχουν σημάδια κλασικού λίφτινγκ (στίγματα), όπως: α) αλωπεκία ή διεσταλμένες τρίχες στους κροτάφους (λόγω δερματικής τάσης ή άμεσης αφαίρεσης), β) ορατός ακουστικός πόρος του αυτιού, λόγω μετατόπισης της τροχιάς από οριζόντια τάση (γ) παράλληλες ρυτίδες παρειάς, σαν το σήμα της Nike (Nike sweep deformity), δ) τομές πίσω από το αυτί (οι πιο εμφανείς, σε ένα λίφτινγκ). Το MACS lift διορθώνει επιπλέον τα στίγματα από προηγούμενες ανορθώσεις προσώπου. 

  Ποια η διαδικασία, η διάρκειά της και το αποτέλεσμα;

  Ανάλογα με την περίπτωση, η επέμβαση διαρκεί 2-4 ώρες, διενεργείται με τοπική αναισθησία και «νάρκωση», εκτός εάν κάποιος προτιμά γενική αναισθησία (σπανίως), και αποτελεί επέμβαση ημερήσιας νοσηλείας.

  Οι τομές κρύβονται στις φυσικές γραμμές ή ρυτίδες του προσώπου, στις φαβορίτες και στις αυλακώσεις του αυτιού.

  Ακόμη, ανάλογα με την έκβαση της επέμβασης, μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας σε 9-12 μέρες, ενώ το αποτέλεσμα της επέμβασης θα διαρκέσει από 8-15 χρόνια.

  Συμβουλή: «Η καλύτερη/συνιστώμενη ηλικία για αυτού του είδους την ανόρθωση προσώπου είναι τα 45-65 έτη. Ζητούμενο είναι πάντα η ασφάλεια και το φυσικό αποτέλεσμα. 

  Σε σύνδεση με το face-lift, σχεδόν πάντα εφαρμόζουμε μεταφορά λίπους σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου, ώστε να επωφεληθούμε από τις αντιγηραντικές ιδιότητες των βλαστοκυττάρων. 

  To face-lift μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ανόρθωση μετώπου και βλεφαροπλαστική, καθώς και ρυτιδοπλαστική αυχένα. Επιπλέον, δεν απαγορεύεται για καπνιστές. 

  Εν κατακλείδι, μπορούμε να εφαρμόσουμε, σε κάθε ασθενή εξατομικευμένα, την καλύτερη τεχνική για την επίτευξη του καλύτερου φυσικού αποτελέσματος, ανάλογα με την ανατομία, την ηλικία και τους κληρονομικούς του παράγοντες», καταλήγει ο δρ Μάνταλος.

  Face Lift: Πώς η ρυτιδοπλαστική «μεταμορφώνει» το πρόσωπο

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε όλες τις νέες κυκλοφορίες αποκλειστικότητες και τις εκπομπής του Μελωδία 102.4
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Αυτός είναι ο λόγος που χωρίσαμε με τον Απόστολο Γκλέτσο»

  Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου με βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Tik Tok αποκάλυψε τον λόγο που πήρε διαζύγιο από τον Απόστολο Γκλέτσο. Όπως είναι γνωστό ο γάμος τους διήρκεσε μόνο δύο μήνες. “Ήμουν 19 χρόνων όταν παντρεύτηκα...

  Το Netflix είχε τις περισσότερες εγγραφές των τελευταίων τεσσερισήμισι ετών

  Την μεγαλύτερη αύξηση συνδρομητών των τελευταίων τεσσερισήμισι ετών είδε το Netflix την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας Antenna, οι νέοι συνδρομητές ξεκίνησαν να γράφονται στην υπηρεσία από τις 23...

  Πώς γίνονται υγιεινά τα αυγά: Το λάθος που μπορεί να κάνετε στο μαγείρεμα

  Τα αυγά είναι μια φθηνή, αλλά εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες, αλλά είναι γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά λίπη και διάφορα θρεπτικά ιχνοστοιχεία. Τούτου λεχθέντος, ο τρόπος που μαγειρεύετε τα αυγά μπορεί να επηρεάσει το προφίλ των θρεπτικών...

  Θετικές εξελίξεις προεξοφλεί η αγορά ομολόγων

  Με το βλέμμα στραμμένο στην αποψινή ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Fitch για το αξιόχρεο και τις προοπτικές της χώρας, κινήθηκε σήμερα η δευτερογενής αγορά ομολόγων. Οι τιμές κινήθηκαν...

  Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλάει στην «Espresso» για το νέο παιχνίδι που παρουσιάζει στη συχνότητα του ΑΝΤ1

  Πρεμιέρα και, μάλιστα, θεαματική από άποψη παραγωγής έγινε την Τετάρτη για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και το παιχνίδι στρατηγικής «Προδότες», που θα προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00) για έναν μήνα στη συχνότητα του...

  Καλομοίρα: Ήθελα να κλείσω τον κύκλο

  “Νιώθω πιο σίγουρη με τον εαυτό μου” εξομολογείται η Καλομοίρα. Στην σημαντική βοήθεια που λαμβάνει από ψυχολόγο αλλά και την μεγαλύτερη πια σιγουριά στον εαυτό της μίλησε, μεταξύ άλλων, η Καλομοίρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ και...

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.