Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Φαράγγι της Σαμαριάς – Τσατραφύλλιας: «Έπεσαν 22mm βροχής, ενώ όλο τον μήνα πέφτουν 16mm – Ευάλωτη η περιοχή σε κατολισθήσεις»

    Στο Φαράγγι της Σαμαριάς, στην Κρήτη, όπου σημειώθηκε μία νέα τραγωδία με μία γυναίκα πεζοπόρο να χάνει την ζωή της, έπειτα από πτώση βράχων, το μεσημέρι της Τετάρτης (18/09), αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

    «Στο Φαράγγι της Σαμαριάς ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών) κατέγραψε 22 mm βροχής. Παρόλο που η ποσότητα βροχής είναι υψηλή για την περιοχή αφού δέχτηκε περισσότερο νερό από το νερό που πέφτει όλο το μήνα ( 16mm ) μαθαίνω ότι η περιοχή είναι πολύ ευάλωτη σε κατολισθήσεις μετά από πρόσφατους σεισμούς» έγραψε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τους βράχους που έπεσαν, χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο και στην συνέχεια πάνω στον μηρό της άτυχης γυναίκας. Ένας γιατρός τουρίστας που διέσχιζε το φαράγγι προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε η γυναίκα.

    Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει και επιχειρούν στο σημείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι περιπατητές καθώς όσοι βρίσκονταν στο φαράγγι, προωθήθηκαν στην Αγία Ρουμέλη.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ