Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
More

    Φλώρινα: «Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται» – Συγκλονίζει ένοικος του ξενοδοχείου που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα

    Τις δραματικές στιγμές που βίωσε με τη δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στο Λιμνοχώρι Φλώρινας περιέγραψε ένας ένοικος του ξενοδοχείου. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 48χρονος.

    «Βλέπαμε τον θάνατο να έρχεται και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Ορέστης Σαμαράς, ο οποίος τελικά βγήκε από το ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

    «Αρχικά επηρεάστηκε η γυναίκα μου. Σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, μου φώναξε πως δεν αισθάνεται καλά κι εγώ πήγα να την συνεφέρω. Αλλά φτάνοντας εκεί επηρεάστηκα κι εγώ κι ένιωσα ότι λιποθυμώ, χάνοντας τις αισθήσεις μου», ήταν τα λόγια του στη συνέχεια.

    «Σταθήκαμε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, καθώς το ΕΚΑΒ κλήθηκε και ήρθε άμεσα», είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως ναι μεν τώρα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

    Όπως μάλιστα ανέφερε μέχρι τώρα, ούτε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ούτε κανείς άλλος από την επιχείρηση, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

    Δύο πρόστιμα άνω των 10.000 ευρώ είχαν επιβληθεί στο ξενοδοχείο

    Το Υπουργείο Τουρισμού αναφορικά με το σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης διαμενόντων σε τουριστικό κατάλυμα στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου, στην Φλώρινα, εξέδωσε ανακοίνωση όπου γνωστοποιεί ότι το κατάλυμα είχε ελεγχθεί εγκαίρως από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας η οποία επέβαλε πρόστιμα για αναληθή-ανακριβή στοιχεία και για παράνομη λειτουργία ενώ παράλληλα «είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα».

    Το Υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι «θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων» επισημαίνοντας ότι απόλυτη προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών.

    Ειδικότερα το Υπουργείο Τουρισμού αναφέρει:

    «Στις 18.10.2024 επιβλήθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας 2 πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 ευρώ (2.024 +8.192), ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές.

    πρόστιμο για αναληθή-ανακριβή στοιχεία κατά την υποβολή της γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος
    πρόστιμο για μη υποβολή γνωστοποίησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (παράνομη λειτουργία του καταστήματος)
    Η ΠΥΤ είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα.

    Τα ξημερώματα της 27ης 10.2024 στο τουριστικό κατάλυμα του Λιμνοχωρίου Φλώρινας διαπιστώθηκε σύμφωνα με την διενέργεια προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, τραυματισμός ενοίκων με συμπτώματα δύσπνοιας, ναυτίας και ζαλάδες από εισπνοή τοξικού αερίου εντός του τουριστικού καταλύματος.

    Στις 27.10.2024 η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές.

    Το Υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων.

    Επισημαίνει την απόλυτη προτεραιότητά του για την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών συνεχίζοντας τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων».

    Στον εισαγγελέα ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου

    Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα (28/10) ο 53χρονος, υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο Αμύνταιο Φλώρινας, όπου σημειώθηκε η δηλητηρίαση των 14 ατόμων από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

    Ποικίλουν τα σενάρια για την αιτία που προκάλεσε τη διαρροή αερίου. Το ενδεχόμενο ο σωλήνας διαφυγής αερίων από την καύση στο λέβητα, που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο να μετέφερε το μονοξείδιο από το σύστημα εξαερισμού, διερευνάται ως ένα από τα πιθανά αίτια πρόκλησης της δηλητηρίασης.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ