Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τα πρώτα στοιχεία από τις 96 ώρες που είναι ανοικτό το Taxisnet

  Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τα πρώτα στοιχεία από τις 96 ώρες που είναι ανοικτό το Taxisnet

  Από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι το 51,64% είναι μηδενικές, το 26,61% είναι πιστωτικές και το 21,76% είναι χρεωστικές.

  Μέσα στις πρώτες 96 ώρες που είναι ανοικτό το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί 34.341 φορολογικές δηλώσεις.


  Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι το 51,64% είναι μηδενικές, το 26,61% είναι πιστωτικές και το 21,76% είναι χρεωστικές, ήτοι 7.472 φορολογούμενοι πληρώνουν φόρο 6,19 εκατ. ευρώ

  Ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών διαμορφώνεται στα 828 ευρώ.

  Εφέτος, για πρώτη φορά, πάνω από 1,3 εκατομμύριο φορολογούμενοι, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν οι ίδιοι τη δήλωσή τους, αφού θα είναι προσυμπληρωμένη από την ΑΑΔΕ με το σύνολο των στοιχείων που διαθέτει.


  Οι φορολογούμενοι που, με βάση τα στοιχεία τους, έχουν επιλεγεί για την παραπάνω διαδικασία, θα λάβουν ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ στο e-mail τους, στη θυρίδα «Τα Μηνύματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE και στο myAADEapp.

  Εφόσον οι φορολογούμενοι αυτοί θεωρούν ότι τα στοιχεία είναι ακριβή και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν έχουν προσυμπληρωθεί, δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής τους, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί από την ΑΑΔΕ, με εσωτερική διαδικασία, την Τρίτη 2/7/2024, μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.

  Σε κάθε περίπτωση, εάν το επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν νωρίτερα τη δήλωσή τους. Εφόσον τα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή ελλείπουν στοιχεία, οι φορολογούμενοι αυτοί υποχρεούνται να τροποποιήσουν ή/και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία και να υποβάλουν τη δήλωσή τους, μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της.

  Ειδικότερα, μέχρι την Δευτέρα 1/7/2024 μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση και από την Τρίτη 2/7 μέχρι την Παρασκευή 26/7/2024 μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης). Για τη διευκόλυνσή τους, στην εφαρμογή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έχει δημιουργηθεί ειδικό ψηφιακό αρχείο, που περιλαμβάνει τα στοιχεία που έχει λάβει υπόψη της η ΑΑΔΕ και το φορολογικό αποτέλεσμα, χρεωστικό, μηδενικό ή πιστωτικό, που προκύπτει με βάση αυτά.
  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ