Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    «Φρέναραν» οι τουριστικές εισπράξεις τον Ιούλιο

    «Φρέναραν» οι τουριστικές εισπράξεις τον Ιούλιο

    Η ανοδική πορεία των τουριστικών εσόδων στην Ελλάδα ανακόπηκε τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Οι εισπράξεις για τον μήνα διαμορφώθηκαν στα 4,031 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 177 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023, όταν τα έσοδα ανήλθαν στα 4,208 δισ. ευρώ. Παρά την αύξηση των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 4,1%, οι σχετικές εισπράξεις κατέγραψαν πτώση 4,2%.


    Η μείωση αυτή είχε αντίκτυπο και στα συνολικά έσοδα των πρώτων επτά μηνών του 2024, τα οποία ανήλθαν στα 10,952 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 577 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023. Ωστόσο, οι αυξήσεις στις αφίξεις ταξιδιωτών κατά 11,2% και στις σχετικές εισπράξεις κατά 5,6% δεν επαρκούσαν για να διατηρήσουν τη δυναμική.

    Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η περίοδος Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024 παρουσίασε διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατά 1,3 δισ. ευρώ, αγγίζοντας τα 8,6 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση του ισοζυγίου αγαθών, λόγω της μεγαλύτερης αύξησης των εισαγωγών έναντι των εξαγωγών. Παράλληλα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών, που περιλαμβάνει κυρίως τα έσοδα από τον τουρισμό, μειώθηκε, επηρεάζοντας περαιτέρω την ελληνική οικονομία.

    Τον Ιούλιο του 2024, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε κατά 600,4 εκατ. ευρώ, ενώ διαμορφώθηκε στα 246,2 εκατ. ευρώ, αποδεικνύοντας τη σημαντική μείωση στις τουριστικές εισπράξεις και τις πιέσεις που δέχεται η οικονομία από την αύξηση των εισαγωγών αγαθών και την επιδείνωση του ισοζυγίου πρωτογενών εισοδημάτων.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ