Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Φθιώτιδα: Αλλεπάλληλες επιθέσεις λύκων σε κοπάδια – 32 νεκρά ζώα σε τρεις μέρες

    Τρεις επιθέσεις λύκων σε ποιμνιοστάσια σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Αταλάντη Φθιώτιδας, με τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο να φτάνουν τις 32.

    Η πρώτη, χρονικά, επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου σε ποιμνιοστάσιο στα Παλιομαγαζιά της Σκάλας Αταλάντης. Αγέλη από λύκους έπνιξε και τα 17 ζώα που υπήρχαν στο χώρο.

    Tο επόμενο βράδυ, πήδησαν φράχτη μαντριού στην Αταλάντη, βρέθηκαν αντιμέτωποι όμως με τα σκυλιά και πρόλαβαν να δαγκώσουν μόνο ένα πρόβατο. Μάλιστα, έφυγαν βιαστικά με τον ίδιο τρόπο κόβοντας ένα κομμάτι από το ζωντανό, που λίγη ώρα αργότερα ξεψύχησε.

    Την Πέμπτη (1/8) το βράδυ σειρά είχε φάρμα πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών – 200, 300 μέτρα μακριά – με αγέλη από πέντε λύκους να τρώνε 14 πρόβατα.

    Λύκοι και αγριογούρουνα

    Φθιώτιδα: Αλλεπάλληλες επιθέσεις λύκων σε κοπάδια – 32 νεκρά ζώα σε τρεις μέρες

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αταλάντης Δημήτρη Καρατράντο που μίλησε στο LamiaReport, οι λύκοι εντοπίστηκαν και από διερχόμενους κατοίκους στην παραλιακή να κυνηγούν αγριογούρουνα και να πνίγουν μπροστά στα μάτια τους ένα μικρό θηλαστικό.

    «Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πρωτοαντιμετωπίσουμε γιατί τόσο οι λύκοι όσο και τα αγριογούρουνα προκαλούν σοβαρές ζημιές στον πρωτογενή τομέα», λέει ο κ. Καρατράντος που αιτήθηκε στο Δασαρχείο για να ξεκινήσουν και πάλι άμεσα τα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων τα οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαν φέρει αποτέλεσμα.

    Τα αγριογούρουνα προκαλούν τρομερές καταστροφές στις καλλιέργειες, ειδικά στα αμπέλια αυτόν τον καιρό. Επιπλέον προκαλούν σοβαρά τροχαία, όπως συνέβη το πρωί της Παρασκευής (2/8) στο δρόμο προς Σκάλα Αταλάντης. Ευτυχώς, η νεαρή οδηγός δεν τραυματίστηκε, αλλά το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλη ζημιά.

    Επιπλέον, στον συγκεκριμένο δρόμο αλλά και προς Λιβανάτες και Κυπαρίσσι μπήκαν παραπάνω ταμπέλες προκειμένου να προειδοποιούνται οι οδηγοί και να μην τρέχουν.

    Φθιώτιδα: Αλλεπάλληλες επιθέσεις λύκων σε κοπάδια – 32 νεκρά ζώα σε τρεις μέρες

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ