Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Γαστρεντερίτιδα: Εκατοντάδες τα κρούσματα στα Χανιά – Σχεδόν 45 ασθενείς καθημερινά στο νοσοκομείο

    Ασταμάτητες είναι οι ροές ασθενών με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς δεκάδες συνέχιζαν να το επισκέπτονται με έντονα συμπτώματα ακόμη κι εντός του Σαββατοκύριακου.

    Ο αριθμός των ασθενών που έχουν προσέλθει τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο για να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, πλησίασε τους 300 και όλοι είναι από την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο αριθμός αφορά την εβδομάδα από την περασμένη Δευτέρα (14/10) έως και χθες, Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

    Νοσηλεύονται προληπτικά τέσσερα παιδιά

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, μέχρι σήμερα στο ίδρυμα παραμένουν μονάχα τέσσερα παιδιά για νοσηλεία, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους δόθηκε η απαραίτητη υποστηρικτική αγωγή και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

    Σχολιάζοντας την έξαρση της λοίμωξης στα Χανιά, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γιώργος Μπέας, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα.

    «Περίπου 35 ενήλικες και 10 παιδιά έρχονται κάθε μέρα στο νοσοκομείο, δηλαδη 45 άτομα κατά μέσο όρο» ανέφερε αρχικά και συνέχισε «προσεγγίζουμε από την προηγούμενη Δευτέρα και μέχρι την εφημερία της Κυριακής τα 300 κρούσματα. Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύουμε μόνο τέσσερα παιδιά για προληπτικούς λόγους, δεν νοσηλεύεται κανείς άλλος».

    Επιπλέον, ο κ. Μπέας διευκρίνισε ότι: «Προφανώς τα κρούσματα είναι περισσότερα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος που περνάει τη γαστρεντερίτιδα στο σπίτι».

    Γαστρεντερίτιδα: Εκατοντάδες τα κρούσματα στα Χανιά - Σχεδόν 45 ασθενείς καθημερινά στο νοσοκομείοΓαστρεντερίτιδα: Εκατοντάδες τα κρούσματα στα Χανιά - Σχεδόν 45 ασθενείς καθημερινά στο νοσοκομείο

    Πλησίασαν τους 300 οι ασθενείς που πήγαν στο νοσοκομείο – Εκτιμήσεις για πολλά περισσότερα κρούσματα

    Ιογενής γαστρεντερίτιδα: «Είναι υπερμεταδοτικός νοροϊός»

    Ο κ. Μπέας επανέλαβε ότι πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα και πως δεν έχει εντοπιστεί κάποια άλλη ασθένεια:

    «Είναι νοροϊός, δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο. Είμαστε σαφέστατοι και οι εξετάσεις με τη μέθοδο μοριακής ανάλυσης πολλαπλών στόχων που ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά παθογόνα, έδειξαν γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ιού.

    Είναι υπερμεταδοτικός βέβαια και είναι το κατ’ εξοχήν αίτιο παγκοσμίως της ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Για πρόληψη το βασικότερο είναι να φροντίζει κανείς την υγιεινή των χεριών, με καλό, επαναλαμβανόμενο πλύσιμο με σαπούνι».

    Στο Νοσοκομείο Χανίων είναι σε ισχύ περιορισμός επισκεπτηρίων μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (23/10).

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ