Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Για άλλη μια χρονιά αυξήθηκαν οι αποδοχές των Αμερικανών CEO

    Για άλλη μια χρονιά αυξήθηκαν οι αποδοχές των Αμερικανών CEO

    Αυξήθηκαν για άλλη μια χρονιά οι αποδοχές των Αμερικανών CEO, φτάνοντας το 2023 στο μέσο επίπεδο-ρεκόρ των 23,7 εκατ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής Equilar, πρόκειται για αύξηση της τάξης του 11,4%, δηλαδή πολύ μεγαλύτερη από την επιτάχυνση του 3,4% που κατέγραψε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, αλλά και την αύξηση του 4,3% που είδε ο μέσος εργαζόμενος στη χώρα.


    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην κορυφαία θέση για το 2023 βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογικής εταιρείας Broadcom, Hock Tan, με συνολικές αποδοχές στο δυσθεώρητο ποσό των 161,8 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Από το σύνολο, τα 160,5 εκατ. δολάρια προέρχονται από μερίσματα.

    Επρόκειτο βέβαια για τον CEO με το μεγαλύτερο όφελος από μετοχές το 2023. Η μέση αμοιβή από μετοχές για όσους συμπεριελήφθησαν στη λίστα (ήτοι με έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων και όσοι κοινοποίησαν τις καταστάσεις στους στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς) ήταν στα 15,3 εκατ. δολάρια ή το 64,6% των συνολικών αποδοχών τους.

    Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν o επικεφαλής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks, Nikesh Arora, με αποδοχές 151,4 εκατ. δολαρίων, η CEO της εταιρείας καλλυντικών Coty, Sue Y. Nabi, με αποδοχές 149,4 εκατ. δολαρίων, ο επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Charter Communications, Christopher L. Winfrey, με αποδοχές 89,1 εκατ. δολαρίων και ο CEO της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Fair Isaac, William J. Lansing, με έσοδα 66,3 εκατ. δολαρίων. Από την κορυφαία δεκάδα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Tim Cook της Apple (63,2 εκατ.) και ο Satya Nadella της Microsoft (48,5 εκατ.).


    Πάντως, ακόμα πιο ευνοημένοι φαίνεται πως ήταν οι μέτοχοι, οι οποίοι αποκόμισαν 13,8% υψηλότερα μερίσματα το 2023 από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα, έναντι 11,4% που ήταν η αύξηση στους CEO. Την τελευταία εξαετία μάλιστα, οι απολαβές τους αυξάνονταν με ρυθμό 8,77% έναντι αύξησης 12,02% στους μετόχους.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ