Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Για ποιο λόγο το φθινόπωρο παρατηρείται αύξηση στους πονοκεφάλους;

    Για ποιο λόγο το φθινόπωρο παρατηρείται αύξηση στους πονοκεφάλους;

    Πολλοί άνθρωποι βιώνουν περισσότερους πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου σε σύγκριση με άλλες εποχές του χρόνου.

    Για ποιο λόγο το φθινόπωρο;

    Οι καιρικές μεταβολές ενδέχεται να είναι υπεύθυνες για την αύξηση των πονοκεφάλων κάθε τύπου. Άτομα που πάσχουν από αθροιστικούς πονοκεφάλους είναι πιο πιθανό να τους βιώσουν κατά την περίοδο του φθινοπώρου, ενώ μια μελέτη έχει δείξει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις μεταβολές της θερμοκρασίας και αυτού του είδους πονοκεφάλους, κυρίως όταν ο καιρός αλλάζει από κρύο σε ζεστό. Είναι προφανές ότι η διατήρηση της ζεστασιάς κατά τη διάρκεια του κρύου και η παρακολούθηση των ερεθισμάτων για να γνωρίζεις τι να περιμένεις και πότε, γίνεται ολοένα και πιο σημαντική καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο.

    1. Οι αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους

    Με την άφιξη του φθινοπώρου, πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από εποχιακές αλλεργίες αντιμετωπίζουν πιο έντονα συμπτώματα. Ορισμένοι από αυτούς εμφανίζουν επίσης πονοκεφάλους ή ημικρανίες. Σύμφωνα με μια μελέτη, το 50% των ατόμων που πάσχουν από αλλεργίες μπορεί να υποφέρουν και από ημικρανίες.

    2. Η μειωμένη έκθεση στον ήλιο αποτελεί μία από τις αιτίες

    Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, τείνουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Η μειωμένη έκθεση στον ήλιο συνεπάγεται λιγότερη πρόσληψη βιταμίνης D. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν μια σαφή σύνδεση μεταξύ της έλλειψης βιταμίνης D και της αύξησης των πονοκεφάλων, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτά τα δύο μπορεί να είναι άμεσα συνδεδεμένα.

    3. Το άγχος έχει επίσης επίδραση στους πονοκεφάλους

    Ανεξάρτητα από το αν επιστρέφεις στο σχολείο ή αν αυξάνεται ο φόρτος εργασίας σου, το άγχος και η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι οι αιτίες που προκαλούν πονοκεφάλους. Επιπλέον, οι διακοπές ή οι γιορτές μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην εμφάνιση πονοκεφάλων.

    4. Παίρνεις αναλγητικά

    Η αρχική σου επιλογή, εφόσον έχεις διαγνωστεί με κεφαλαλγία τάσεως, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα αναλγητικό με ορθολογικό τρόπο. Οι ειδικοί προτείνουν ότι το ιδανικό φάρμακο θα πρέπει να έχει δράση τόσο στο κεντρικό όσο και στο περιφερικό νευρικό σύστημα, να δρα γρήγορα και να προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση από την κεφαλγία (πονοκέφαλο τάσεως), ενώ παράλληλα να είναι καλά ανεκτό από τον οργανισμό.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ