Θέματα, τα οποία αφορούν τους επιχειρηματίες των Δωδεκανήσων αλλά και όλης της χώρας καθώς και η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω των χρηματοδοτικών εγχώριων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο.

Επίσης, συζήτηση έγινε και για τις διεκδικήσεις των επιχειρήσεων από τη νέα Ευρωβουλή.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει στην πράξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της – που απασχολούν δύο στους τρεις εργαζόμενους και δημιουργούν το 85% όλων των νέων θέσεων εργασίας»,  σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννης Μασούτης κατά την ομιλία του.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μεγάλες επενδύσεις, για να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Πρέπει να προετοιμάσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της, ώστε να μη μείνουν στο περιθώριο της τεχνολογικής εξέλιξης. Πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της, για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών της ενάντια στις εντεινόμενες απειλές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση , κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου του πρόεδρου της ΚΕΕΕ και του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννη Πάππου, ο κ. Μασούτης, αφού υπερτόνισε τον ρόλο της ΚΕΕΕ για τη μεταφορά και την επίλυση των προβλημάτων του τοπικού επιχειρείν προς τις κυβερνήσεις, σημείωσε ότι η χώρα, παρά τις συνεχείς κρίσεις, βάδισε καλά και ορθοπόδησε όταν «άκουσαν» οι κυβερνήσεις τις επιχειρήσεις.

Στο μήνυμά του για τους Έλληνες επιχειρηματίες ανέφερε: «Αντέχουμε συνεχίζουμε και γινόμαστε καλύτεροι».