Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Γιάννης Μιχαλόπουλος: «Έφυγε» ένας από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς

    Γιάννης Μιχαλόπουλος

    Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών

    Από τη συνεργασία του με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν στο «Αχ! Αυτή η γυναίκα μου» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη – Οι ερμηνείες του στα έργα του Δημήτρη Ψαθά και το «Ορκιστείτε Παρακαλώ»

    Ένας από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς που γεννήθηκαν στα χρόνια του Μεσοπολέμου και συνδύαζαν θεατρική παιδεία, γνώση και ήθος, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2016 από κοντά μας.

    Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στα Εξάρχεια της Αθήνας το 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πήρε το δίπλωμά του ως ηθοποιός το 1951, ερμηνεύοντας σε κανονική παράσταση τον ρόλο του Οκτάβιου στην κωμωδία του Γκολντόνι «Οι Περίεργες Γυναίκες». Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε στο Ηρώδειο, την ίδια χρονιά, με τον «Θυμελικό Θίασο» του Λίνου Καρζή, στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» ως κορυφαίος του χορού των γερόντων.

    [ad id=”6783″]

    Αν καιέγινε ευρύτερα γνωστός από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, είχε σχεδόν πενηντάχρονη παρουσία στο θέατρο. Ξεκίνησε το 1952 (και συνέχισε ως το 1955) με τον θίασο Έλλης Λαμπέτη-Δημήτρη Χορν και Γιώργου Παππά και εμφανίστηκε σε δεκάδες θεατρικά έργα ως το 2002. Να αναφέρουμε ότι συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Δ.Μυράτ, Β.Διαμαντόπουλο, Μ.Αλκαίου, Λ.Κωνσταντάρα, Μ.Κοντού, Γ.Γκιωνάκη, Ν.Ρίζο, Κ.Βουτσά, Σ.Παράβα, Μ.Χρονοπούλου, Β.Τσιβιλίκα, Κ.Γιουλάκη, Κ.Δανδουλάκη και άλλους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ