Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
More

    Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με φως

    Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με φως

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι ειδικοί συνιστούν να κοιμάστε σε σκοτεινό δωμάτιο; Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας εάν εκτεθείτε στο φως μετά τα μεσάνυχτα:

    Η αυξημένη έκθεση στο φως τη νύχτα κατά τη διάρκεια 12:30 και 06: 00 μ.μ. συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ισχυρίστηκαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Flinders στην Αυστραλία.

    Η ερευνητική ομάδα υποθέτει ότι το φως επηρεάζει τα πρότυπα ύπνου, τα οποία είναι σημαντικά για τη διατήρηση της υγιούς ευαισθησίας στην ινσουλίνη και των σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

    Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με φως

    Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lancet Regional Health-Europe, ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2 ήταν υψηλότερος μεταξύ των ατόμων που εκτέθηκαν στο φως τη νύχτα, ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, τα πρότυπα ύπνου, η διατροφή και η ψυχική υγεία.

    Επιπλέον, όσο ισχυρότερο είναι το φως στο οποίο εκτέθηκαν οι συμμετέχοντες, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αυξημένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2.

    Οι συγγραφείς της μελέτης εξηγούν: «Η έκθεση στο νυχτερινό φως μπορεί να διαταράξει τους κιρκάδιους ρυθμούς και να οδηγήσει σε αλλαγές στην έκκριση ινσουλίνης και στο μεταβολισμό της γλυκόζης. Αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν την ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μπορεί τελικά να οδηγήσουν στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2».

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ