Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Γιατί είναι καλό να αυτοϊκανοποιούμαστε το πρωί, σύμφωνα με την επιστήμη

    Γιατί είναι καλό να αυτοϊκανοποιούμαστε το πρωί, σύμφωνα με την επιστήμη

    Ίσως στη μέση μιας πρωινής ρουτίνας που περιλαμβάνει καφέ και ντους, υπάρχει μια συνήθεια που οι ειδικοί προτείνουν να ενσωματωθεί πριν φύγουμε από το σπίτι: Ο οργασμός. Ο αυνανισμός ή το σεξ το πρωί δεν είναι μόνο ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα, αλλά έχει επίσης μεγάλα οφέλη για τη σωματική και ψυχική ευεξία.

    Βιολογικές επιδράσεις του πρωινού οργασμού

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εμπειρία του σώματος και του νου μας αλλάζει μεταξύ ημέρας και νύχτας, η οποία ρυθμίζεται από τον κιρκαδικό ρυθμό. Αυτοί οι ρυθμοί επηρεάζουν την έκκριση ορμονών και χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, επηρεάζοντας τις φυσιολογικές μας αποφάσεις.

    Το πρωί, το σώμα παρουσιάζει αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει εγρήγορση λόγω της ροής του αίματος στους μύες και τα γεννητικά όργανα. Στις 9:00 μ.μ. παρατηρείται το υψηλότερο επίπεδο απελευθέρωσης τεστοστερόνης και γύρω στις 10:00 μ.μ. από τη μέγιστη κατάσταση αφύπνισης επιτυγχάνεται.

    Ως εκ τούτου, ο πρωινός αυνανισμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτό το κύμα τεστοστερόνης και ενέργειας σύμφωνα με τον φυσικό ρυθμό που προτείνει το σώμα σε επίπεδα ορμονών.

    Ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη

    Οι ειδικοί τονίζουν ότι η απελευθέρωση αδρεναλίνης και ωκυτοκίνης κατά τους πρωινούς οργασμούς μπορεί να προσφέρει την πρώτη ώθηση ενέργειας για την αρχή της ημέρας. Επιπλέον, η οξυτοκίνη βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε τη μέρα σας με πιο χαλαρή και θετική διάθεση.

    Επισημαίνουν επίσης ότι η συχνότητα του αυνανισμού που θεωρείται “υπερβολική” εξαρτάται από μεμονωμένους παράγοντες. Ο εθισμός στον αυνανισμό είναι ένα περίπλοκο θέμα και συζητείται μεταξύ των ειδικών. Ο αυνανισμός θεωρείται γενικά υγιής, εκτός εάν επηρεάζει την καθημερινή ζωή, τις σχέσεις ή τη γενική ευημερία.

    Επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη

    Η απελευθέρωση ορμονών και χημικών ουσιών κατά τη διάρκεια του οργασμού, όπως η ντοπαμίνη, η οξυτοκίνη, τα ενδοκανναβινοειδή, η νορεπινεφρίνη, η αδρεναλίνη, η σεροτονίνη, οι ενδορφίνες και η προλακτίνη, έχουν συντριπτικά θετικά αποτελέσματα στο σώμα και το μυαλό σας. Από την αυξημένη ευεξία και ευεξία έως το μειωμένο άγχος και τη βελτιωμένη συναισθηματική ρύθμιση, ο πρωινός αυνανισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε το φυσικό θεραπευτικό δυναμικό του σώματος.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ