Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Γιατί η απιστία είναι συχνή στον εργασιακό χώρο;

    Γιατί η απιστία είναι συχνή στον εργασιακό χώρο;

    Η απιστία στον εργασιακό χώρο είναι συνηθισμένη, αλλά υπάρχουν και εξηγήσεις. Μάθετε ποιες είναι αυτές.

    1. Ο αντίκτυπος της εγγύτητας και των κοινών εμπειριών:

    Ένας λόγος για τον οποίο η απιστία είναι συχνή είναι η εγγύτητα και οι κοινές εμπειρίες που έχουν οι συνάδελφοι μεταξύ τους. Οι άνθρωποι τείνουν να έλκονται από εκείνους με τους οποίους περνούν πολύ χρόνο και μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και εμπειρίες. Στο χώρο εργασίας, οι συνάδελφοι έχουν συχνά κοινούς στόχους και εμπειρίες που μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση συντροφικότητας και εγγύτητας.

    2. Η επαναλαμβανόμενη έκθεση:

    Στην ίδια πορεία της εγγύτητας και των κοινών εμπειριών είναι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε ένα άτομο. Εάν υπάρχει ήδη μια μικρή “σπίθα” με κάποιον, η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε αυτό το άτομο θα την… ανάψει.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Time, οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές γιατί δημιουργούν ένα “φαινόμενο χιονοστιβάδας”, το οποίο προκαλείται από την επανειλημμένη έκθεση. Ξεκινάς με μια υπέροχη εντύπωση και μετά βλέπεις αυτό το άτομο καθημερινά για πολύ καιρό; Μπορεί να δημιουργήσει μια έλξη.

    3. Η γοητεία του απαγορευμένου φρούτου:

    Ένας άλλος λόγος είναι η γοητεία του απαγορευμένου. Ο χώρος εργασίας είναι συχνά ένα μέρος όπου οι άνθρωποι αναμένεται να είναι επαγγελματίες και να διατηρούν τα όρια.

    Όταν ξεπεραστούν αυτά τα όρια, μπορεί να δημιουργήσει μια συναρπαστική εμπειρία για μερικούς ανθρώπους (αλλά όχι για όλους, φυσικά). Ο κίνδυνος και η συγκίνηση της απιστίας μπορεί να είναι δελεαστικός για όσους έχουν σχέσεις που είναι ήδη τελματωμένες.

    4. Η ευκολία:

    Αν κάποιος/α είναι ήδη κατά συρροή άπιστος/η, μπορεί απλώς να αναζητήσει τον επόμενο εραστή του στο χώρο εργασίας γιατί είναι εύκολο. Βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους σχεδόν κάθε μέρα. Έχετε κοινούς στόχους και περνάτε αναμφισβήτητα περισσότερο χρόνο μαζί τους από τον σύντροφό σου ή τον σύζυγό σου. Αν θέλεις να απατήσεις, το πεδίο είναι ελεύθερο.

    5. Τα προσωπικά ζητήματα:

    Η κακή αυτοεκτίμηση και η ανασφάλεια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της απιστίας ως τρόπο απόδειξης της αξίας σου. Επίσης, το ρητό “μια φορά άπιστος, πάντα άπιστος” τελικά ισχύει. Μια μελέτη του 2017 ήταν η πρώτη που αξιολόγησε την αξιοπιστία αυτού του ρητού και έδειξε ότι όσοι εμπλέκονταν σε εξωσυζυγική σχέση είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να επαναλάβουν τη συμπεριφορά στην επόμενη σχέση τους.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ