Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί μετά από μερικά ποτηράκια δείχνουμε πιο ελκυστικοί

    Γιατί μετά από μερικά ποτηράκια δείχνουμε πιο ελκυστικοί


    Είναι γεγονός. Μερικά ποτηράκια αλκοόλ παραπάνω μας κάνουν πιο ελκυστικούς στο αντίθετο φύλο.

    Και… όχι όταν τα τσούζουν οι άλλοι, αλλά όταν τα πίνουμε εμείς οι ίδιοι.

    Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ βρήκαν ότι ένα μεγάλο ποτήρι κρασί αυξάνει «την έξαψη του προσώπου και την αυτοπεποίθηση» κάνοντας αυτόν που πίνει να δείχνει πιο ελκυστικός.

    Στην έρευνα συμμετείχαν 40 ετεροφυλόφιλοι φοιτητές και φοιτήτριες, από τους οποίους οι ερευνητές ζήτησαν να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα τριών ομάδων ανθρώπων, οι οποίοι ήταν νηφάλιοι, ζαλισμένοι και μεθυσμένοι.

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι «ζαλισμένοι» που είχαν καταναλώσει ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού (250ml –περίπου το ένα τρίτο ενός μπουκαλιού) ψηφίζονταν σταθερά ως οι πιο ελκυστικοί. Αντίθετα, οι νηφάλιοι και όσοι το είχαν παρακάνει με το αλκοόλ αξιολογήθηκαν ως λιγότερο ελκυστικοί, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

    Οι ακαδημαϊκοί είχαν επιβεβαιώσει ήδη την ύπαρξη του φαινομένου των «γυαλιών της μπύρας» (beer goggles) , σύμφωνα με το οποίο όσοι πίνουν βρίσκουν τους άλλους πιο ελκυστικούς μετά από αρκετά ποτά.

    Η τελευταία αυτή έρευνα, ωστόσο, είναι η πρώτη που δείχνει ότι οι ίδιοι οι… πότες είναι αυτοί που γίνονται πιο ελκυστικούς σε τρίτους.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ