Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί ο Troy Baker δεν έπαιξε τον Joel ή τον David στο “The Last of Us”;

    Γιατί ο Troy Baker δεν έπαιξε τον Joel ή τον David στο “The Last of Us”;

    Ο Troy Baker λατρεύει το “The Last of Us”, και επειδή αποτελεί ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της σειράς, δεν υπήρχε περίπτωση να μην συμμετάσχει στην επιτυχημένη live-action μεταφορά του HBO. “Θα ήμουν ευτυχισμένος αν ήμουν απλά ένας clicker”, λέει ο Baker στο IGN σε μια συνέντευξη μετά το 8ο επεισόδιο.

    Ο Baker δεν είναι clicker στη σειρά “The Last of Us” του HBO, υποδύεται τον James, ένα μέλος των επιζώντων του David στο προτελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του “The Last of Us”. Ο Neil και ο Craig ήρθαν σε μένα και μου είπαν: “Έχουμε έναν ρόλο για σένα”. Και ο Neil είπε: “Είναι ο James”, μας λέει ο Baker για νας μας εξηγήσει το πώς ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη σειρά του HBO.

    Και εγώ είπα, “Ω, φίλε… ποιος είναι ο Τζέιμς;”. Και αμέσως σκέφτηκα: “Α, σωστά, φιλαράκο, ο τύπος με το καπέλο”.

    Ο Baker είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους ηθοποιούς στα βιντεοπαιχνίδια, και παρά το γεγονός ότι έχει υποδυθεί χαρακτήρες όπως ο Joker και ο Revolver Ocelot, κανένας ρόλος δεν είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τον Baker από τη συμμετοχή του ως Joel στο βιντεοπαιχνίδι “The Last of Us”. Σε δύο βιντεοπαιχνίδια και σε μια ειδική θεατρική παραγωγή το “One Night Live”, ο Baker υποδύθηκε τον μετα-αποκαλυπτικό επιζώντα Joel. Όμως δεν πάλεψε για να πάρει τον ρόλο στη σειρά του HBO, απλά ήθελε να μάθει από κάποιον νέο.

    “Αυτό που ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν αυτός που θα υποδυόταν τον Joel να μου δείξει κάτι καινούργιο για τον ρόλο”, λέει ο Baker στο IGN. “Υπήρχε κάτι που είχα παραβλέψει; Υπήρχε κάτι που μου ξέφυγε; Υπήρχε κάτι που δεν ήξερα;”.

    Ευτυχώς για τον Baker, το HBO προχώρησε σε μια επιλογή που ο ίδιος θεωρεί τέλεια. “Τη στιγμή που έμαθα ότι έκαναν το cast για τον Pedro, είπα: “‘Α, καλά, είμαστε αλεξίσφαιροι τώρα’. Γιατί προφανώς το επίπεδο του ως ηθοποιός είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά είναι και το γεγονός ότι έχει αγκαλιάσει αυτόν τον χαρακτήρα με τόση αγάπη. Και δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο προσεκτικά χέρια για να βρίσκεται αυτός ο χαρακτήρας”.

    Ο Baker δέχεται τις αλλαγές που κάνει η σειρά “The Last of Us” του HBO, από το casting μέχρι την ιστορία, επειδή επεκτείνει τον κόσμο των video games που ξεκάθαρα αγαπάει. “Περιοριζόμαστε επειδή αφηγούμαστε την ιστορία του Joel από την οπτική γωνία του Joel, ή αφηγούμαστε την ιστορία της Ellie από την οπτική γωνία της Ellie”, σημειώνει ο Baker. “Και αυτό που μας επιτρέπει η σειρά είναι να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτούς τους χαρακτήρες και να περάσουμε χρόνο με πολλούς άλλους χαρακτήρες που είχαμε δει αχνά στο παιχνίδι”.

    Ένας από αυτούς τους χαρακτήρες είναι ο James του Baker, ο οποίος δεν είναι απλώς ένα “φιλαράκι”, αλλά ένας επιφυλακτικός επιζών, ο οποίος μπορεί να μην είναι εντάξει με αυτό που κάνει. Καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, υπάρχουν σημεία όπου ο James φαίνεται ξεκάθαρα να διαφωνεί με τον David, είτε πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο επιβιώνουν (spoilers: κανιβαλισμός) είτε για τον τρόπο με τον οποίο ο David φαίνεται να έχει μεγαλύτερη εμμονή με τη σύλληψη της Elie παρά με την εκδίκηση για τη δολοφονία ενός δικού τους ανθρώπου.

    Ο Baker λέει ότι αυτό είναι παρόμοιο με ένα άλλο ζευγάρι χαρακτήρων που μας συστήθηκε μπαίνοντας πρόσφατα στο σύμπαν του “The Last of Us”, τον Perry και την Kathleen από τη Ζώνη Καραντίνας του Kansas City. “Ανατρέχει στη σχέση που έχει ο χαρακτήρας του Jeffrey Pierce, ο Perry, με την Kathleen, όπου υπάρχει ένας ηγέτης του οποίου το άτομο που έχει σαν δεξί του χέρι, κατά κάποιο τρόπο είτε συκοφαντικά είτε με συμπάθεια βοηθάει στην καθοδήγηση των αποφάσεών του”, λέει ο Baker.

    “Ο James αναγνωρίζει το κακό που υπάρχει έμφυτο μέσα στον David, αλλά είναι προτιμότερο να είσαι το δεξί χέρι του διαβόλου παρά να βρίσκεσαι στη λάθος πλευρά. Και έτσι, είναι πολύ προσεκτικός στο να διακινδυνεύσει τη θέση του, αλλά προσπαθεί επίσης να πετύχει τον στόχο του, που είναι: ‘Μην αφήσεις αυτό το κορίτσι να μπει μέσα’. Και χρησιμοποιεί τον πραγματισμό ως μέθοδο. Είναι απλώς ένα ακόμη στόμα που πρέπει να ταΐσει”.

    Ανακοινώθηκε νωρίς ότι ο Baker και η Ashley Johnson, η συμπρωταγωνίστριά του στα βιντεοπαιχνίδια, η οποία δίνει τη φωνή της Ellie στα παιχνίδια, θα συμμετείχαν στη σειρά.

    Ένα γεγονός που πυροδότησε εικασίες σχετικά με τους ρόλους που θα έπαιρναν. Μια πρώιμη πρόταση ήταν ότι ο Baker θα υποδυόταν τον David, αλλά ο Baker δήλωσε ότι αυτή η απόφαση θα ήταν πολύ προφανής.

    “Υπήρχαν πολλές φήμες και εικασίες ότι θα έπαιζα τον David. Είπα: “Αυτό θα ήταν πολύ κιτς. Αυτό θα ήταν πολύ υπερβολικό”. Επιπλέον, η απόφαση να επιλεγεί ο Scott Shepard είναι άλλο ένα παράδειγμα για κάτι που αγαπάει ο Baker στη σειρά. Είναι διαφορετικό.

    “Αυτό που μου αρέσει, που είναι μια απόκλιση από αυτό που έκανε ο Nolan στο παιχνίδι παίζοντας τον David, είναι ότι, και πάλι, πρόκειται για μια διαφορετική αναπαράσταση ενός χαρακτήρα που ο κόσμος μπορεί να είναι εξοικειωμένος”.

    Τελικά, ο Baker τονίζει ότι η σειρά και το βιντεοπαιχνίδι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ότι και τα δύο μέσα βοηθούν το ένα το άλλο στο να αφηγηθούν αυτή την ιστορία που έχει συγκεντρώσει τόσους πολλούς θαυμαστές το καθένα.

    “Έχω πει στον κόσμο, αυτό δεν είναι ένα ‘είτε/είτε’, ένα είτε παίζεις το παιχνίδι, είτε βλέπεις τη σειρά. Είναι ένα ‘ναι, και’. Είμαι ενθουσιασμένος που μόλις οι άνθρωποι τελειώσουν τη σειρά, είτε θα επιστρέψουν και θα παίξουν ξανά το παιχνίδι, είτε θα παίξουν το παιχνίδι για πρώτη φορά και θα συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση”.

    Το “The Last of Us” προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω του VodafoneTV.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ