Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Γιατί οι άνδρες φοβούνται τις μόνιμες σχέσεις;

    Γιατί οι άνδρες φοβούνται τις μόνιμες σχέσεις;

    Αν είστε άγαμος από επιλογή, αυτό είναι μια χαρά. Αν, από την άλλη πλευρά, το θέμα της «δέσμευσης» σας προκαλεί συχνά τεράστιο φόβο, μπορεί να υπάρχει έρευνα που μπορεί να σας δώσει τις απαντήσεις που αναζητάτε σχετικά με την κατάστασή σας. ‘Η Kate Campbell, ψυχαναλύτρια και μέλος της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Ένωσης, δήλωσε στο Unilad.

    Τι είναι αυτό; Πρόκειται για μια επιστημονικά αποδεδειγμένη φοβία που ονομάζεται σαρμασοφοβία. Πρόκειται για ένα είδος φοβίας στο οποίο η έννοια της (σωματικής) αγάπης προκαλεί αποστροφή. Στην πραγματικότητα, πολύ συχνά οδηγεί τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα ραντεβού προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα να βιώσουν φοβικά συναισθήματα.

    Στην πραγματικότητα, αυτή η φοβία είναι πιο συχνή σε γυναίκες που είχαν τραυματικές εμπειρίες στην παιδική τους ηλικία ή μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον όπου διδάχθηκαν υποσυνείδητα ότι ο έρωτας είναι βρώμικος και κακός. Ωστόσο, όπως λένε οι ειδικοί, δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάσχουν και οι άνδρες από αυτή τη φοβία. Η σκέψη μιας μόνιμης σχέσης είναι αρκετή για να τους κάνει να ανατριχιάσουν. Γι’ αυτό καλό είναι να αναζητήσετε τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν αποκλείεται να θέλουν πάση θυσία να απομακρυνθούν από  τη μονογαμία.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ