Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Γιατί οι άνθρωποι βλέπουν σεξουαλικά όνειρα

    Γιατί οι άνθρωποι βλέπουν σεξουαλικά όνειρα

    Τα σεξουαλικά όνειρα είναι πιο συνηθισμένα από ό,τι νομίζουμε. Συγκεκριμένα, έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 85% των ανδρών και το 75% των γυναικών έχουν ονειρευτεί σεξ τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, ενώ περίπου το 10% των ονείρων των ενηλίκων περιέχουν σεξουαλικό στοιχείο.

    Η συχνότητα αυτών των ονείρων συχνά σχετίζεται με τις σεξουαλικές εμπειρίες και φαντασιώσεις του ατόμου στην καθημερινή ζωή. Τα σεξουαλικά ενεργά άτομα τείνουν να έχουν συχνότερα ερωτικά όνειρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα όνειρα αυτά αντανακλούν τα προσωπικά μας σεξουαλικά ενδιαφέροντα και εμπειρίες.

    Και, φυσικά, τα σεξουαλικά όνειρα δεν τα βλέπουν μόνο οι εργένηδες. Ακόμα και όσοι έχουν σχέσεις συνεχίζουν να βλέπουν τέτοια όνειρα. Συγκεκριμένα, πάνω από το 90% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν ονειρευτεί ερωτικές στιγμές. Και, φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά σεξουαλικά όνειρα αφορούν πρώην συντρόφους, διασημότητες ή ακόμη και φανταστικούς χαρακτήρες.

    Συνοψίζοντας, τα σεξουαλικά όνειρα συχνά αντανακλούν τις σεξουαλικές ανησυχίες, τις φαντασιώσεις ή τις καθημερινές εμπειρίες μας. Όπως και τα όνειρα που σχετίζονται με άλλες πτυχές της ζωής μας, τα σεξουαλικά όνειρα είναι ένας τρόπος για τον εγκέφαλό μας να επεξεργαστεί αυτό για το οποίο ανησυχούμε ή αυτό για το οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ