Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο διάσημος σχεδιαστής Giorgio Armani, τα mega yachts που σχεδιάζει, και οι Κύπριοι ιδιοκτήτες τους

    Το 2011 ο low profile Κύπριος εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης, που ηγείται της Κυπριακής Ενωσης Πλοιοκτητών, αλλά ζει μόνιμα στην Αθήνα με τη σύζυγό του Μαρία και την οικογένειά του, πρόσθεσε στον ιδιωτικό του στόλο το minimal αισθητικής παλάτι του Giorgio Armani.

    Πρόκειται για τη θαλαμηγό «Mariu», που έφερε το όνομα της αγαπημένης μητέρας του σχεδιαστή. Για να το αποκτήσει, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας έδωσε 11.000.000 ευρώ αντί για 22.000.000 ευρώ που ζητούσε ο Armani.

    mariu

    Η θαλαμηγός «Mariu»Το σκάφος του προέδρου των εταιριών Cyprus Sea Lines και Cyprus Maritime έχει μήκος 49,9 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα σε 6 καμπίνες. Μάλιστα, η σουίτα του διαθέτει όλες τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, ενώ ο ίδιος ο Armani είχε σχεδιάσει και επιμεληθεί όλο το εσωτερικό του «Mariu».

    Το πολυτελές yacht, που κάθε Πάσχα και καλοκαίρι κλέβει την παράσταση στις Σπέτσες, διαθέτει επίσης τον απαραίτητο εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ (καταδύσεις, σκούτερ και σκι) και τζακούζι 12 ατόμων! Από τα καταστρώματά του έχουν παρελάσει δεκάδες ονόματα του jet-set, τα οποία ο Armani φιλοξενούσε στις διακοπές του σε Κάπρι και Σαρδηνία, ενώ μετά την αγορά του από τον Ανδρέα Χατζηγιάννη από το σκάφος έχει παρελάσει όλο το νέο αίμα της ναυτιλίας στα πάρτι που κατά καιρούς οργανώνουν τα παιδιά του.

    Ο διάσημος σχεδιαστής Giorgio Armani, τα mega yachts που σχεδιάζει, και οι Κύπριοι ιδιοκτήτες τους

    Ανδρέας ΧατζηγιάννηςΟ διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μετά το 50μετρο «Mariu» έχτισε και σχεδίασε στα πασίγνωστα ναυπηγεία Viareggio της Ιταλίας, για προσωπική του χρήση, την 65μετρη θαλαμηγό «Main». Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Ιταλός μόδιστρος, που εκτός από τη μόδα κάνει big business και στον χώρο του yachting με τη χρυσή υπογραφή του, σχεδίασε ένα ονειρικό mega yacht 72 μέτρων, το οποίο ήδη έχει γίνει διάσημο σε όλο τον κόσμο, παρότι θα πέσει στη θάλασσα το 2024. Μάλιστα, ένα από τα κοσμικά ζευγάρια της Μεγαλονήσου, ο επιχειρηματίας Κώστας Κλεάνθους και η καλλονή, πρώην μοντέλο, σύζυγός του Σουζάνα Πασεινίδου το αγόρασαν καταβάλλοντας ένα αστρονομικό ποσό, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, αν και θα το παραλάβουν σε έναν χρόνο από τώρα. Πρόκειται για την επιτομή του μινιμαλισμού και της κομψότητας, αποτέλεσμα της συνεργασίας του ιταλικού κολοσσού Admiral Sea Group και του θρύλου Giorgio Armani.

    kostas

    Κώστας ΚλεάνθουςΣε τελετή στις εγκαταστάσεις της Italian Sea Group στη Marina di Carrara, ο Giovanni Costantino, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tisg, και ο διάσημος σχεδιαστής αποκάλυψαν πώς βλέπουν το νέο mega yacht Admiral, η κατασκευή του οποίου άρχισε το 2020. «Η θάλασσα και το design», δήλωσε ο Armani, «είναι δύο από τα μεγάλα μου πάθη.

    Σε αυτή τη νέα συνεργασία επέκτεινα την ιδέα μου στον ναυτικό κόσμο, στον οποίο, όπως στη μόδα, η αισθητική και η λειτουργικότητα πάνε χέρι χέρι και ενώνονται σε ένα φυσικό και κομψό στιλ. Είναι ένα έργο που ερμηνεύει και συγχωνεύει το DNA των δύο εμπορικών σημάτων, για να δώσει ζωή σε ένα μοναδικό και avant-garde mega yacht. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ της υπεροχής του ναυτικού κόσμου και αυτού της μόδας».

    Πηγή: espressonews.gr

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ