Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Γιώργος Παπαϊσιδώρου: Το πρωί βοηθός οδοντιάτρου, το βράδυ τραγουδιστής!

    Ο Γιώργος Παπαϊσιδώρου αποτελεί μια σπουδαία λαϊκή φωνή, με μοναδικές επιρροές από το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι, αφού στις φλέβες του κυλάει ένα θρυλικό μουσικό «αίμα», όντας δισέγγονος του Γιώργου Παπασιδέρη, με τεράστιες επιτυχίες, όπως η «Ιτιά», το «Πουλάκι ξένο, ξενιτεμένο», το «Παπάκι» κ.ά.

    Κυνηγώντας το μουσικό του όνειρο από τριών χρονών, παράλληλα με σπουδές Θεολογίας και Οδοντιατρικής, έχει καταφέρει ουκ ολίγα. Αν και την ημέρα εργάζεται ως βοηθός οδοντιάτρου, κατάφερε να διακριθεί στο «The Voice», να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Νίκου Μουρατίδη και να γίνει μάνατζέρ του, αλλά και να κερδίσει έναν μεγάλο μουσικό διαγωνισμό ταλέντων, που διοργάνωσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης. Εξ ου και το νέο του τραγούδι με τίτλο «Σου το ορκίζομαι», σε μουσική και στίχους του Μουκίδη, που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο.

    Πότε κατάλαβες ότι το μικρόβιο της μουσικής κυλάει στο αίμα σου;

    Θεωρώ πως γεννιέσαι με αυτό το μικρόβιο. Ετσι λοιπόν, το ανακάλυψα στην ηλικία των τριών ετών, όταν πήρα στα χέρια μου δώρο από τους νονούς μου ένα μικρό παιδικό αρμόνιο! Μέσα σε 10 μέρες έπαιζα παιδικά τραγούδια και τραγουδούσα.

    Ολοκαίνουργιο τραγούδι με την υπογραφή του Γιώργου Μουκίδη, ενός συνθέτη που δεν εμπιστεύεται εύκολα τραγούδια του. Πώς έγινε αυτό;

    Ολα ξεκίνησαν ένα μεσημέρι, όταν ανοίγοντας τον υπολογιστή βλέπω ξαφνικά ότι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης διοργανώνει διαγωνισμό για τραγουδιστές. Οι 10 πρώτοι κερδίζουν τραγούδι υπογεγραμμένο σε μουσική και στίχο του ίδιου, ενώ θα τον πλαισιώσουν σε όλες τις εμφανίσεις του το προσεχές έτος. Χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσα συμμετοχή. Αυτή ήταν η αρχή του ταξιδιού! Ολοι οι διαγωνιζόμενοι περάσαμε τρεις φάσεις. Στο τέλος ο ίδιος επέλεξε τους 10 νικητές. Το συναίσθημα που ένιωσα, όταν είδα το όνομά μου στη λίστα με τους νικητές, ήταν απερίγραπτο!

    Τι σε ώθησε να δηλώσεις συμμετοχή στο «The Voice»; Θεωρείς ότι σε βοήθησε καλλιτεχνικά;

    Η αμέριστη αγάπη μου για το τραγούδι. Αδιαμφισβήτητα η εμφάνιση στην τηλεόραση πάντα σου παρέχει βέλη στη φαρέτρα, τα οποία βοηθούν να πλησιάσεις πιο κοντά στο όνειρο.

    Είσαι δισέγγονος του σπουδαίου Γιώργου Παπασιδέρη! Τι «κληρονόμησες» από τον προπάππου σου;

    Ουσιαστικά είμαι δισέγγονος του αδερφού του, του πατέρα της γιαγιάς μου. Ομως πέθανε πάρα πολύ νωρίς λόγω ανίατης ασθένειας, κι έτσι λίγο πριν φύγει στα χέρια του αδερφού του ζήτησε να προσέχει το κορίτσι του, δηλαδή τη γιαγιά μου! Εχει γράψει πάνω από 1.000 τραγούδια, όπως τον «Αμάραντο», «Το πουλάκι ξένο», την «Ιτιά», το «Ενας αϊτός καθόταν», το «Παπάκι» και «Το φεγγάρι κάνει βόλτα»!

    Τι σπουδές έχεις κάνει;

    Εχω σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Θεολογία, καθώς και σε ιδιωτική σχολή ως βοηθός οδοντιάτρου με εξειδικευμένες γνώσεις στην ορθοδοντική. Τώρα, παράλληλα με τη δουλειά μου, σπουδάζω για δάσκαλος φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο.

    giorgos 2

    Πώς είναι να εργάζεσαι το πρωί ως βοηθός οδοντιάτρου και το βράδυ ως τραγουδιστής;

    Αρκετά κουραστικό και συνάμα δημιουργικό! Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να κάνει πολύπλευρα πράγματα και να αγωνίζεται για να επιτυγχάνει σε όλους τους τομείς! Αλλωστε το μότο μου είναι «Ποτέ μη σταματάς να εξελίσσεσαι». Ομως ο μεγάλος μου έρωτας είναι το τραγούδι.

    Για ένα μικρό διάστημα διετέλεσε μάνατζέρ σου και ο Νίκος Μουρατίδης. Πώς έγινε αυτή η συνεργασία;

    Ηταν τότε που βγήκα απ’ το «The Voice». Τότε έκανα μαθήματα φωνητικής με τη Σοφία Βόσσου, την οποία εκτιμώ πολύ γιατί ήταν η πρώτη που μου έδωσε το βάπτισμα στον κόσμο της φωνητικής. Μια καθιερωμένη ημέρα μαθήματος μου ανέφερε ότι ο Νίκος Μουρατίδης εξέφρασε την επιθυμία να με γνωρίσει για κάποια επικείμενη συνεργασία! Με το που άκουσα αυτό το τεράστιο όνομα στους χώρους της μουσικής αισθάνθηκα ότι ολοένα περισσότερο πλησίαζα στο όνειρο! Φυσικά συναντήθηκα με τον Νίκο και μαζί συνεργαστήκαμε έναν ολόκληρο χρόνο, γεμάτο όμορφα τραγούδια, μοναδικές συνεργασίες και ανεκτίμητες γνωριμίες! Ηταν, είναι και θα είναι ο καθηγητής που είχαμε στο σχολείο, ο οποίος ήταν αυστηρός, φώναζε, αλλά στο τέλος καταλαβαίναμε όλοι ότι ήταν για το καλό μας και πάντα τον σεβόμασταν και τον αγαπούσαμε!

    Πού εμφανίζεσαι τώρα;

    Κάνω διάφορες εμφανίσεις και συναυλίες, ωστόσο η επίσημη έδρα μου είναι ένα πάρα πολύ όμορφο μουσικό μεζεδοπωλείο στη Σαλαμίνα, το Χοντρό Αλάτι. Αυτό το μαγαζί για εμένα είναι μια οικογένεια.

    {{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ