Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Γλυφάδα: Η δικαστική διαμάχη των αδελφών Καρνέση, τα εξώδικα και ο ρόλος του 70χρονου Αιγύπτιου

    Το μακελειό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα, με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους και η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation, Μαρία Καρνέση, υπενθύμισε την οικογενειακή διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια Καρνέση, η οποία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

    Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η Μαρία Καρνέση, αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, εκτελέστηκε εν ψυχρώ με μία και μοναδική σφαίρα στο κεφάλι από τον 70χρονο Αιγύπτιο, απολυμένο εργαζόμενο της εταιρείας, ενώ στη συνέχεια σκότωσε και τον γαμπρό της Αντώνη Βλασσάκη καθώς και τον πρώην καπετάνιο-εργαζόμενο της επιχείρησης Η.Κ.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, δίπλα ακριβώς από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα που δολοφονήθηκαν τρία άτομα, υπάρχει μία πολυκατοικία. Εκεί, σε ένα ρετιρέ ζούσε η Μαρία Καρνέση, ενώ στο ισόγειο της πολυκατοικίας υπάρχει ένα μικρό διαμέρισμα, το οποίο φέρεται να ήταν το διαμέρισμα που είχε παραχωρηθεί στον 70χρονο Αιγύπτιο (σ.σ. δεν είναι ακόμη σίγουρο), προκειμένου να φροντίζει την μητέρα του θύματος.

    Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, όπως μεταδίδει ο Alpha, είχε ξεσπάσει κόντρα με αγωγές και εξώδικα ανάμεσα στην Μαρία Καρνέση, την Δέσποινα Καρνέση και τον Αντώνη Βλασσάκη (σ.σ. γαμπρό της Μαρίας Καρνέση), με τον Σπύρο Καρνέση. Συγκεκριμένα, τον κατηγορούσαν ότι είχε αφαιρέσει από το κοινό τους ταμείο 325 εκατ. δολάρια, και οι 3 διεκδικούσαν το ποσό των 175 εκατ. δολαρίων. Είχαν χαρακτηρίσει την αφαίρεση του χρηματικού ποσού, ως ανήθικη, καθώς ο Σπύρος Καρνέσης την πέρασε σε μία δική του εταιρεία και έτσι υπήρχε πρόβλημα στη σχέση των αδελφών.

    Στα εξώδικα που είχαν ανταλλάξει τα αδέλφια μεταξύ τους, υπήρχαν πολύ αρνητικοί χαρακτηρισιμοί, ενώ ο Σπύρος Καρνέσης ανέφερε «καλύτερα ας αναλογιστούμε που ήμασταν πριν 20 χρόνια, και τώρα είμαστε σε μία θέση που δεν μπορούμε καν να ξοδέψουμε τα χρήματα που έχουμε». Από την άλλη, οι 2 αδελφές τον κατηγορούσαν ότι εκείνος δεν ευθύνεται για την συμπεριφορά, αλλά συγγενικά του πρόσωπα ευθύνονται για την αφαίρεση αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.

    Σημειώνεται πως η αγωγή είχε κατατεθεί 1η Φεβρουαρίου του 2023, και η αφαίρεση του χρηματικού ποσού είχε γίνει στα τέλη του 2022.

    Σύμφωνα με τον Alpha, μετά τη διαμάχη τα αδέλφια Καρνέση ήταν στα δικαστήρια, ο ένας θεωρούσε ότι πρέπει να κρύβει πράγματα από τον άλλον, σύμφωνα με τα όσα είπαν σήμερα προφορικά οι υπάλληλοι της εταιρείας στην Ασφάλεια. Για αυτόν τον λόγο, οι ιδιοκτήτες είχαν διώξει αρχικά από την ναυτιλιακή εταιρεία τον 70χρονο Αιγύπτιο πριν από αρκετό καιρό, διότι ήξεραν ότι έχει πάρει το μέρος του Σπύρου Καρνέση, και τον θεωρούσαν κατάσκοπο. Πίστευαν δηλαδή, πως μετέφερε πληροφορίες στην άλλη πλευρά, με την οποία είχε ξεσπάσει η διαμάχη.

    Έτσι, αρχικά τον έδιωξαν από την ναυτιλιακή εταιρεία, στη συνέχεια από τα εξοχικά που έχει η οικογένεια σε διάφορα νησιά, και το τελευταίο βήμα ήταν, να τον διώξουν και από το σπίτι τους, όπου έμενε μαζί τους (σ.σ. με την Μαρία Καρνέση και την ηλικιωμένη μητέρα της). Θεωρούσαν πως ακούει και βλέπει πράγματα, τα οποία θα μπορούσε να μεταφέρει στον Σπύρο Καρνέση, με τον οποίο οι δύο αδελφές, δεν είχαν καμία επαφή.

    Για αυτό, όπως μεταδίδει ο Alpha, η Μαρία Καρνέση, είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να τον διώξει από το σπίτι, ενώ ο Σπύρος Καρνέσης, είχε ουσιαστικά επιβάλλει την παρουσία του Αιγυπτίου εκεί μέσα. Φέρεται, πως υπήρχε όλη αυτή η προσωπική προστριβή, με αποτέλεσμα όταν το θύμα ανακοίνωσε την αποχώρηση του 70χρονου από την οικεία της, ο 70χρονος αντέδρασε, και προχώρησε στο σημερινό μακελειό.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ