Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξι μήνες μετά τα αποτελέσματα – “Πάγωμα” σε περίπτωση εκλογών

    Με τον πανελλήνιο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. καθιερώνουμε μία αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία από την οποία θα προκύψει μία «δεξαμενή» επιτυχόντων από την οποία το Δημόσιο θα καλύψει τις ανάγκες στελέχωσής του με μόνιμο προσωπικό. Αυτο ανέφερε ο υπουργός Μάκης Βορίδης σε πρόσφατη συνεντευξη του στο Εθνός.

    «Στόχος του διαγωνισμού είναι να υλοποιήσει, με τον πλέον διάφανο τρόπο, μέρος του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων που έχουν υποβάλει οι φορείς και να επιταχύνει σημαντικά την κάλυψη των θέσεων. Η ιδιαιτερότητα δε αυτού του διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός ότι έρχεται να καλύψει εκκρεμείς προσλήψεις του 2022 καθώς και προσλήψεις του 2023. Ο διαγωνισμός αφορά 5124 θέσεις πανεπιστημιακής, τεχνολογικής εκπαίδευσης και επιστημονικού προσωπικού. Έχει ήδη εκδοθεί η προκήρυξη και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους».

    Προσπάθειες να πραγματοποιηθεί συντομότερα – Εξι με επτά μηνες μετά τα αποτελέσματα 

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Α.Σ.Ε.Π. ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου του 2023, ενώ γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί συντομότερα, ωστόσο αυτό εξαρτάται από την Αρχή. Μάλιστα, υπολογίζουμε ότι μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα έξι – επτά μηνών προκειμένου οι επιτυχόντες να αρχίσουν να καλύπτουν τις θέσεις, χρόνος σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα όσα ίσχυαν μέχρι χθες όπου απαιτούνταν περίπου δύο έτη για τη στελέχωση.

    «Πάγωμα» διενέργειας διαγωνισμού σε περίπτωση εκλογων

    Κλείνοντας ο υπουργός ανέφερε κάτι που όλοι φοβόμασταν οτι δηλαδή σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, αυτό θα σημάνει και το «πάγωμα» της διενέργειας του διαγωνισμού.

    Η πλατφόρμα αιτήσεων του ΑΣΕΠ αναμένεται να κλείσει αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

    Συνολικά 5.124 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο θα καλύψει η πρόσκληση-προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον πρώτο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ