Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Γρίπη: Το εμβόλιο mRNA της Moderna «καλύτερο από τα σημερινά»

  Η αμερικανική Moderna ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το υποψήφιο εμβόλιο mRNA που ανέπτυξε κατά της εποχικής γρίπης είναι αποτελεσματικό έναντι των τύπων Α και Β του ιού, συγκριτικά με τα συμβατικά αντιγριπικά εμβόλια.

  Προκαταρκτική ανάλυση δεδομένων από κλινικές δοκιμές της τελικής Φάσης ΙΙΙ δείχνουν ότι το υποψήφιο εμβόλιο, με την προσωρινή  ονομασία  mRNA-1010, προσφέρει ίση ή καλύτερη ανοσιακή απόκριση σε σχέση με δύο εγκεκριμένα εμβόλια της Sanofi και της GSK, ακόμα και στις μεγάλες ηλικίες.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το εμβόλιο είναι επίσης καλά ανεκτό, χωρίς σημαντικές παρενέργειοες.

  Αρκετές φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να επεκτείνουν τη χρήση της τεχνολογίας mRNA σε ασθένειες πέρα από την Covid-19

  Τα νέα δεδομένα αφήνουν στην εταιρεία το περιθώριο να ζητήσει ταχεία έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του χρόνου και να αρχίσει τις παραδόσεις τη σεζόν 2024/25, εκτίμησε σύμφωνα με το Reuters ο αναλυτής Μάικλ Γι της εταιρείας Jefferies.

  Στα τέλη του 2011, πάντως, η μετοχή της Moderna είχε κάνει βουτιά μετά την παρουσίαση απογοητευτικών προκαταρκτικών αποτελεσμάτων για το πειραματικό αντιγριπικό εμβόλιο.

  Σε αντίθεση με τα συμβατικά εμβόλια κατά της γρίπης, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες του ιού και απαιτούν την καλλιέργειά του σε αβγά κότας, το πειραματικό εμβόλιο της Moderna βασίζεται περιέχει μόρια RNA που δίνουν εντολή στα ανθρώπινα κύτταρα να παραγάγουν μόνα τους πρωτεΐνες του ιού, οι οποίες στη συνέχεια γίνονται στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος.

  Αρκετές φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να επεκτείνουν τη χρήση της τεχνολογίας σε ασθένειες πέρα από την Covid-19 και η Moderna προηγείται στις κλινικές μελέτες σε σχέση με τη Pfizer και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αντιγριπικά εμβόλια mRNA.

  Η Moderna ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι περιορίζει την παραγωγή εμβολίων Covid-19 λόγω μειωμένης ζήτησης στην ενδημική φάση.

  Το επικαιροποιημένο εμβόλιο Covid-19 της έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες, μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει συμφωνία για παραδόσεις στην ΕΕ.

  Airbnb: Έρχονται αλλαγές σοκ στη βραχυχρόνια μίσθωση
  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.