Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021
More

  Γυμναστική για… τεμπέλες: 5 πολύ απλές ασκήσεις που σε κρατάνε σε φόρμα!

  spot_img

  Σηκώνεσαι από το κρεβάτι και σκέφτεσαι αποφασισμένη: “Σήμερα ήρθε η ώρα να πάω για γυμναστική”! Και μετά, όμως, γυρνάς πλευρό και λές ας κοιμηθώ λίγα λεπτάκια ακόμα…

  Το αποτέλεσμα; Δε σηκώνεσαι ποτέ για να κάνεις έστω μια κάμψη. Άλλωστε και τώρα που θα ξεκινήσει το σχολείο πού να βρεις χρόνο για τρέξιμο; Κι όμως δε χρειάζεται να κάνεις πολλά για να μείνεις σε φόρμα. Λίγες απλές κινήσεις αρκούν, αρκεί να τις κάνεις συχνά.

  Χόρεψε!

  Προφανώς και ο χορός είναι πραγματική γυμναστική, γιατί λοιπόν να λείπει από την καθημερινή σου ρουτίνα; Βάλε δυνατά τα αγαπημένα σου τραγούδια -ή έστω στα ακουστικά σου για να μη φωνάζει η μαμά σου- και άρχισε να χορεύεις γύρω γύρω στο δωμάτιο για τουλάχιστον 10 λεπτά. Όμως να τα δώσεις όλα όχι μόνο να κουνάς τα χέρια γύρω γύρω. Έτσι, θα αυξηθει η κυκλοφορία του αίματος κι εσύ θα ξεσκουριάσεις λιγάκι.

  Kάνε ασκήσεις στο κρεβάτι

  Υπάρχουν τόσες πολλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμα κι αν είσαι ξάπλα. Οι περισσότερες μάλιστα επικεντρώνονται στην περιοχή της κοιλιάς οπότε ετοιμάσου για κοιλιακούς που σκοτώνουν! Εκτός από τους κοιλιακούς, υπάρχουν και οι παρακάτω ασκήσεις που αν τις κάνεις από δέκα επαναλήψεις 3 με 4 φορές την εβδομάδα, θα δεις γρήγορα διαφορά. Με την πρώτη άσκηση γυμνάζεις τους ραχιαίους και με τη δεύτερη γλουτούς και κοιλιά.

  Τρέχα όσο κρατά ένα τραγούδι

  Αν θέλεις ντε και καλά να βγεις από το σπίτι και δε βαριέσαι, προσπάθησε να τρέξεις όσο κρατά ένα τραγούδι, γιατί όχι και το αγαπημένο σου; Είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να γυμναστείς έστω και λίγο ευχάριστα.

  Περπάτα όσο μιλάς στο τηλέφωνο

  Ή όσο παίζεις Pokemon Go. Το περπάτημα μπορεί να μην το θεωρείς γυμναστική όμως είναι αρκετό για να σε κρατήσει σε φόρμα. Οπότε πάρε τις φίλες σου και κάνε μια μεγάλη βόλτα στη γειτονιά σου. Αν δε θέλεις να μιλάς και να περπατάς, πάρε ακουστικά και βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει.

  Πάρε τις σκάλες

  Μένεις στο πέμπτο όροφο και παίρνεις συνέχεια το ασανσέρ; Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες αν θέλεις πραγματικά να μείνεις σε φόρμα και να γυμνάσεις τα πόδια σου. Ή αν σου τη βαρέσει, άρχισε να ανεβοκατεβαίνεις τις σκάλες με τα αθλητικά σου δύο φορές την εβδομάδα. Γιατί ποιος χρειάζεται το γυμναστήριο όταν η λύση είναι δίπλα σου;

  Ιδανικά, συνδυάστε πιο υγιεινές επιλογές γευμάτων ώστε να επιτύχετε να χάσετε και βάρος, ενώ μπορείτε να προτρέψετε και τα παιδιά σας γυμναστούν ανάλογα μαζί σας.

  Extra tips!:

  -Πριν ξεκινήσετε την άσκηση σας, φροντίστε να κάνετε μερικές διατάσεις ώστε να προθερμάνετε τους μυς σας για να μην τραυματισθούν.

  -Προτιμήστε τις ασκήσεις που μπορείτε να «βγάλετε πέρα» και μην πιέζετε τον εαυτό σας για κάτι περισσότερο. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε.

  -Γράψτε σε ένα χαρτάκι που θα κολλήσετε στο ψυγείο μια υπενθύμιση για την καθημερινή σας γυμναστική στο σπίτι και μην ψάχνετε δικαιολογίες ώστε να το αποφύγετε.

  -Θυμηθείτε: εάν δείτε την γυμναστική στο σπίτι σαν μια καθημερινή δουλειά του νοικοκυριού και όχι σαν αγγαρεία, τότε θα την εντάξετε στην ζωή σας με μεγάλη επιτυχία!

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

  Δείτε Επίσης