Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Εισαγγελική παρέμβαση για ευθύνες αστυνομικών

    Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Εισαγγελική παρέμβαση για ευθύνες αστυνομικών

    Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, παρενέβη αυτεπάγγελτα μετά τη γυναικοκτονία με θύμα 28χρονη ακριβώς έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργυρων.

    Στο πλαίσιο της εισαγγελικης ερευνας θα αναζητηθούν τυχον ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που ήταν στη βάρδια και επιλήφθηκαν του περιστατικού της καταγγελίας της 28χρονης κατά του 38χρονου δράστη.


    Το ερευνωμενο αδίκημα για τους αστυνομικούς είναι η παράβαση καθήκοντος, αν δηλαδή δεν έκαναν τα δέοντα, προκειμένου να προστατεύουν την κοπέλα που δήλωνε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

    Οι εισαγγελείς θα αναμένουν τη διαβίβαση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από το ΑΤ, όπως επίσης και το αποτελεσμα της ΕΔΕ που πραγματοποιείται στους κόλπους της ΕΛ. ΑΣ.

    Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική διωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησια καθώς και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

    Πολλά τα ερωτηματικά για τη στάση της ΕΛΑΣ

    Η νεαρή κοπέλα δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της λίγο μετά την απέλπιδα προσπάθειά της να προστατευτεί καταγγέλλοντάς τον στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Μάλιστα η ίδια ζήτησε περιπολικό για να επιστρέψει σπίτι της, ωστόσο από το αστυνομικό τμήμα την ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο και θα έπρεπε να καλέσει το 100.


    Την ώρα που καλούσε την Άμεση Δράση της επιτέθηκε ο 39χρονος και την δολοφόνησε.

    Η 28χρονη κοπέλα είχε χωρίσει με τον γυναικοκτόνο από το 2020, ενώ από τότε είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του για βιαιοπραγία και βιασμό – ζητώντας παράλληλα ασφαλιστικά μέτρα.

    Ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές και παρόλα αυτά δολοφονήθηκε αβοήθητη έξω από αστυνομικό τμήμα.

    Όπως είναι φυσικό δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υπόθεση η Αστυνομία.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για να καλυφθεί ολόκληρη η Αττική χρειάζονται 75 περιπολικά ανά βάρδια. Ωστόσο, τα περιπολικά που βρίσκονται στους δρόμους είναι 25-27 την ημέρα και τα νυχτερινά 30-33 για να καλύψουν ολόκληρη την Αττική. Μάλιστα ένα μόνο περιπολικό καλείται να καλύψει περισσότερες από μία πυκνοκατοικημένες περιοχές.

    Σύμφωνα με συνδικαλιστές τα οχήματα υπάρχουν, ωστόσο δεν υπάρχουν τα πληρώματα. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί ήδη ΕΔΕ.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ