Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι ευτυχισμένες ημέρες που ανέμεναν τους περισσότερους πρωταγωνιστές της θρυλικής σειράς «Happy days»

    Ευτυχισμένες ημέρες ανέμεναν τους περισσότερους πρωταγωνιστές της εμβληματικής σειράς «Happy days» μετά την ολοκλήρωσή της το 1984, έπειτα από 11 σεζόν, καθώς η φήμη που απέκτησαν τους βοήθησε να ανοίξουν τα φτερά τους για να πετάξουν ανάμεσα στα αστέρια του Χόλιγουντ.

    • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

    Οι πολύ νεότεροι στην ηλικία, που δεν πρόλαβαν να δουν τη σειρά όταν προβλήθηκε ή τις επαναλήψεις της, σίγουρα γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές της, καθώς πρωταγωνίστησαν ή εργάστηκαν σε κορυφαίες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, που γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία. Από τον «Ρίτσι», που πέρασε πίσω από τις κάμερες κερδίζοντας εννέα Οσκαρ Σκηνοθεσίας, μέχρι τον «Φόντζι», που οι νέοι λάτρεψαν στο «Childrens hospital», τη «Μάριον», που αγαπήθηκε ξανά μέσα από το «Grey’s anatomy» και το «Two and a half men», ιδού τι τύχη είχαν οι σταρ της σειράς «Ευτυχισμένες ημέρες».

    O ρόλος του Ρίτσι Κάνινγκχαμ άνοιξε στον 68χρονο Ρον Χάουαρντ τις πόρτες του Χόλιγουντ, σύμφωνα με την «Daily Mail». Τα χρόνια που ακολούθησαν την αποχώρησή του από το «Happy days», το 1980, τον βρήκαν ως έναν από τους περιζήτητους σκηνοθέτες, που κατάφερε να κερδίσει εννέα βραβεία Οσκαρ με τις ταινίες του. Εβαλε τη σκηνοθετική του υπογραφή σε μεγάλες επιτυχίες, μεταξύ των οποίων οι «A beautiful mind», με τον Ράσελ Κρόου, «Κώδικας Da Vinci» και τα sequel του, «Apollo 13», με τους Τομ Χανκς, Εντ Χάρις και Ντέιβιντ Μπέικον, «Μακρινός ορίζοντας» («Far and away»), με πρωταγωνιστές τον Τομ Κρουζ και τη Νικόλ Κίντμαν, «Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων» («How the grinch stole Christmas») και «Cocoon».

    Ρον Χάουαρντ

    Εταιρία καλλυντικών

    Στροφή στη σκηνοθεσία έκανε και ο 73χρονος Ανσον Γουίλιαμς, που υποδύθηκε τον Πότσι Γουέμπερ και στις 11 σεζόν του «Happy days». Μάλιστα, δούλεψε σε μερικές από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε επεισόδια των «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», «Melrose place», «Οι μάγισσες» («Charmed»), «Sabrina the teenage witch», «The secret life of the American teenage» και «Σταρ Τρεκ: Διαστημικός σταθμός 9». Παράλληλα, ανέπτυξε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς ίδρυσε τη δική του εταιρία καλλυντικών Starmaker Products και την αλυσίδα εστιατορίων Big Al’s, σε συνεργασία με τον συμπρωταγωνιστή του στο «Happy days» Αλ Μολινάρο.

    AnsonWilliams
    Ανσον Γουίλιαμς

    Την 94χρονη Μάριον Ρος, που υποδύθηκε τη Μάριον Κάνινγκχαμ, οι νεότεροι την αγάπησαν μέσα από τους ρόλους της στις σειρές «Grey’s anatomy» και «Two and a half men». Μέχρι το 2021, που ανακοίνωσε την απόσυρσή της, είχε παίξει σε κορυφαίες σειρές, μεταξύ των οποίων τα «Brothers & sisters», «That ’70s show», «Brooklyn Bridge», «Οικογένεια Γκίλμορ» και παλαιότερα «Το πλοίο της αγάπης». Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά τη φωνή της, καθώς με αυτή μιλάει η γιαγιά του Μπομπ Σφουγγαράκη και χαρακτήρες στα «παιδικά» «Κουνγκ φου πάντα», «Οικογένεια Θορνμπέρι», «Scooby-Doo» και «King of the hill». Από τα δύο παιδιά της ο Τζιμ Μέσκιμεν είναι ηθοποιός, ενώ η Ελεν Πλάμερ σεναριογράφος.

    MarionRoss
    Μάριον Ρος

    Ο Τομ Μπόσλεϊ πάτησε γκάζι μετά τον ρόλο του Χάουαρντ Κάνινγκχαμ στην εμβληματική σειρά. Πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη ταινία «Η συγγραφέας ντετέκτιβ» («Murder, she wrote»), στην τηλεοπτική σειρά «Father dowling mysteries», στην κωμωδία «Million dollar mystery» και σε αναρίθμητα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, μεταξύ των οποίων το «That ’70s show». Οι τελευταίοι του ρόλοι πριν από τον θάνατό του, το 2010, σε ηλικία 83 ετών, ήταν στην ταινία της Τζένιφερ Λόπεζ «The back up plan» και στη «Santa Buddies». Στην καριέρα του υπήρξε αφηγητής πολλών ντοκιμαντέρ, ενώ έδωσε τη φωνή του σε μεγάλο αριθμό χαρακτήρων κινούμενων σχεδίων.

    TomBosley
    Τομ Μπόσλεϊ

    Ο Αρθουρ «Φόντζι» Φονζαρέλι του «Happy days» έκανε παγκοσμίως γνωστό τον 77χρονο σήμερα Χένρι Ουίνκλερ. Μετά το τέλος της σειράς, ο Ουίνκλερ δέχτηκε καταιγισμό από προτάσεις για να αναλάβει κινηματογραφικούς ρόλους. Επαιξε στο «Heroes», δίπλα στον Χάρισον Φορντ, στο «Scream», στο «Τρελές νύχτες» («Night shift»), στο οποίο τον σκηνοθέτησε ο φίλος του από το «Happy days» Ρον Χάουαρντ, στο «An American Christmas Carol» και το «One and Only». Ηταν από τους πρωταγωνιστές στη σειρά «Out of practice» και από το 2010 μέχρι το 2016 στο «Childrens hospital».

    HenryWinkler
    Χένρι Ουίνκλερ

    Παράλληλα, με την καριέρα του ως ηθοποιός είναι και καταξιωμένος σκηνοθέτης, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει σκηνοθετήσει την ταινία «Memories of me», με τον Μπίλι Κρίσταλ, την ταινία «Cop and a half», με τον Μπαρτ Ρέινολντς, καθώς και την αυθεντική σειρά «MacGyver».

    Αισθηματική κωμωδία

    Ο 69χρονος Ντον Μοστ μετά τον ρόλο του Ραλφ Μαλφ είδε την καριέρα του να απογειώνεται. Επαιξε στην αισθηματική κωμωδία «Leo and loree», στο «The great buck howard», δίπλα στον Τομ Χανκς και τον Τζον Μάλκοβιτς, καθώς και στις σειρές «Baywatch», «Glee» και «Star Trek: Voyager». Παράλληλα, κάνει καριέρα και ως τραγουδιστής. Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1976, με τίτλο «Donny most», ενώ το 2016 έκανε στροφή στη σουίνγκ μουσική, κυκλοφορώντας το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ «Swinging down the chimney tonight». Το 2017, δε, έκανε τουρνέ στις ΗΠΑ με το επταμελές συγκρότημά του.

    DonMost
    Ντον Μοστ

    Η Eριν Μοράν, που υποδύθηκε την Τζόνι Κάνινγκχαμ, δεν είχε πολλές προτάσεις, αλλά κατάφερε να βρει ρόλους στις σειρές «Το πλοίο της αγάπης» και «Murder she wrote». Επαιξε στην ταινία τρόμου «Ο πύργος της φρίκης», ενώ το 2010 εμφανίστηκε στο επιτυχημένο «Not another B movie», ενώ το 2012 ο ρόλος της στην ταινία «The deceit» ήταν ο τελευταίος πριν από τον θάνατό της το 2017, σε ηλικία 56 ετών, από καρκίνο. Η Μοράν μιλούσε ανοιχτά για το γεγονός ότι μετά το τέλος του «Happy days» έπεσε σε κατάθλιψη, ενώ αργότερα απέκτησε εξάρτηση από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, που της προκάλεσαν προβλήματα ακόμη και προς το τέλος της ζωής της.

    ErinMoran
    Εριν Μοράν

    Τέλος, η Σίντι Γουίλιαμς, που ενσάρκωσε τη Σέρλι Φίνεϊ στη σειρά «Ευτυχισμένες ημέρες», εμφανίστηκε κυρίως σε τηλεταινίες και σε επεισόδια τηλεοπτικών σειρών, ενώ πρωταγωνίστησε στη σειρά «Getting by». Στην καριέρα της επικεντρώθηκε στο θέατρο και το 2007 έκανε με επιτυχία το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ με την παράσταση «The drowsy chaperone». Το 2015 δημοσίευσε τα απομνημονεύματά της, με τίτλο «Shirley, I Jest!». που έγιναν best seller. Εφυγε από τη ζωή φέτος τον Ιανουάριο, σε ηλικία 75 ετών.

    CindyWilliams
    Σίντι Γουίλιαμς

    {{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ