Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
More

  Η ΑΑΔΕ εντόπισε και κατέσχεσε 43.000 λίτρα χημικών διαλυτών και προϊόντων για νοθεία καυσίμων

  Δεσμεύθηκε βυτιοφόρο από την Βουλγαρία στον Ίασμο Ροδόπης και container-δεξαμενή στον Πειραιά

  Μεγάλη ποσότητα χημικών διαλυτών και προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη νόθευση υγρών καυσίμων, εντόπισαν και δέσμευσαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

  Οι έλεγχοι έγιναν στα διόδια Ιάσμου, στην Ροδόπη, και στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα:

  1) Δέσμευση βυτιοφόρου οχήματος από Βουλγαρία

  Οι ελεγκτές εντόπισαν βυτιοφόρο όχημα στον σταθμό διοδίων Ιάσμου. Το βυτιοφόρο βουλγάρικης μεταφορικής εταιρείας που είχε εισέλθει στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Ορμενίου, μετέφερε -κατά δήλωση- 24.366 λίτρα adblue, το οποίο αποτελεί πρόσθετο υγρό για κινητήρες, για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Αποστολέας φερόταν βουλγαρική εταιρεία, ενώ ως παραλήπτης είχε δηλωθεί ελληνική εταιρεία με έδρα την Αττική.

  Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η απουσία πραγματικού παραλήπτη, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Το βυτιοφόρο δεσμεύθηκε και οδηγήθηκε στο Τελωνείο Ξάνθης. Τα αποτελέσματα από τη χημική εξέταση του διαλύτη κατέδειξαν, ότι το βυτιοφόρο μετέφερε μείγμα ελαφρών υδρογονανθράκων, που προσομοιάζει με καύσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο, αλλά είναι επικίνδυνο νοθευμένο καύσιμο και όχι καθαρή βενζίνη.

  Οι ελεγκτές εκτιμούν, ότι το συγκεκριμένο μείγμα επιχειρήθηκε να διοχετευθεί σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Οι τελωνειακοί ενημέρωσαν τους ομολόγους τους στην Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η είσοδος και δεύτερου βυτιοφόρου οχήματος με τα ίδια στοιχεία αποστολέα, παραλήπτη και μεταφορικής εταιρείας, από τον συνοριακό σταθμό Ορμενίου.

  Η ΑΑΔΕ εντόπισε και κατέσχεσε 43.000 λίτρα χημικών διαλυτών και προϊόντων για νοθεία καυσίμωνΗ ΑΑΔΕ εντόπισε και κατέσχεσε 43.000 λίτρα χημικών διαλυτών και προϊόντων για νοθεία καυσίμων

  2) Δέσμευση δεξαμενής στον Πειραιά

  Ταυτόχρονα, στον Πειραιά οι ελεγκτές εντόπισαν container με χημικούς διαλύτες, η μεταφορά των οποίων δεν είχε δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα των Τελωνείων. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα, η συνολική ποσότητα των διαλυτών ήταν 18.540 λίτρα, ενώ αποστολέας ήταν πολωνική εταιρεία και παραλήπτης ελληνική εταιρεία με έδρα στην Εύβοια.

  Η έρευνα έδειξε, ότι η ελληνική εταιρεία είναι εικονική και χρησιμοποιείται για τη σύνταξη των εγγράφων μεταφοράς των φορτίων. Η δεξαμενή container δεσμεύτηκε, ενώ με τη λήψη των αποτελεσμάτων της χημικής ανάλυσης θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης για λαθρεμπορία. Η έρευνα για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων συνεχίζεται.

  Η ΑΑΔΕ εντόπισε και κατέσχεσε 43.000 λίτρα χημικών διαλυτών και προϊόντων για νοθεία καυσίμωνΗ ΑΑΔΕ εντόπισε και κατέσχεσε 43.000 λίτρα χημικών διαλυτών και προϊόντων για νοθεία καυσίμων

  Καύσιμα ΑΑΔΕ νοθεία

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ