Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Η αιχμηρή απάντηση του Joe Locke στους θαυμαστές της Marvel για την ομοφοβία και την κριτική στην συμμετοχή του στο Agatha: All Along

    Η νέα σειρά της Marvel, Agatha: All along ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα και ήδη έχει συζητηθεί αρκετά για τον εκκεντρικό της χαρακτήρα. Με ένα πλούσιο Cast και μια νέα οπτική στο σύμπαν της Marvel οι Fans της ξεψαχνίζουν και σχολιάζουν τα πάντα, και ένα από τα σημεία αναφοράς έχει γίνει η συμμετοχή του νεαρού Joe Locke που έρχεται σε έναν ρόλο κλειδί, τόσο για την σειρά όσο και για την Marvel όπως όλα δείχνουν. Ο νεαρός ηθοποιός που έγινε γνωστός στο εύρη κοινό από το Heartstopper θεωρείται ένα από τα νεότερα queer icons αυτή την στιγμή και κάπως έτσι δίνει την δίκη του απάντηση για τα σχόλια που ήδη έχει λάβει για την συμμετοχή του στην σειρά και όχι μόνο,
    Ο Locke, υποδύεται έναν χαρακτήρα με το κωδικό όνομα Teen στη νέα σειρά στο σε συνέντευξη του επιβεβαίωσε ότι ο χαρακτήρας του είναι ομοφυλόφιλος, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη εσωτερικευμένη ομοφοβία.

    Η αιχμηρή απάντηση του Joe Locke στους θαυμαστές της Marvel για την ομοφοβία και την κριτική στην συμμετοχή του στο Agatha: All Along

    Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Locke δήλωσε: «Η σειρά δεν αποφεύγει ποτέ την ομοφυλοφιλία του, αλλά δεν είναι το χαρακτηριστικό που τον ορίζει. Είναι απλώς μία πτυχή του ως άνθρωπος».

    Προηγουμένως, ο Alastair James από το βρετανικό Rolling Stone είχε αποκαλύψει ότι ο χαρακτήρας του Locke είναι Gay. Ο James έγραψε: «Σε ένα οικείο περιβάλλον για τον Locke, ο Teen αυτοπροσδιορίζεται ως ομοφυλόφιλος». Ο Locke είπε επίσης στον James: «Ο τρόπος με τον οποίο εξετάζεται στη σειρά είναι πολύ αληθινός και θετικός. Η σεξουαλικότητά του είναι μόνο ένα μέρος του χαρακτήρα».

    Φαίνεται όμως πως ο χαρακτήρας του Locke δεν θα είναι ο μόνος ομοφυλόφιλος στη σειρά της Marvel. Η showrunner Jac Schaeffer δήλωσε στο Variety: «Αυτό δεν είναι απλώς μια συμμετοχή σε οποιοδήποτε πρότζεκτ της Marvel. Ο Joe, ως νεαρό queer icon, εντάχθηκε σε ένα καστ γεμάτο queer icons».

    Η αιχμηρή απάντηση του Joe Locke στους θαυμαστές της Marvel για την ομοφοβία και την κριτική στην συμμετοχή του στο Agatha: All Along

    Ο Locke απάντησε επίσης στην κριτική που δέχτηκε ο χαρακτήρας του μετά το πρώτο trailer. Είπε: «Άκουσα σχόλια όπως, “Γιατί η Marvel δημιούργησε αυτό το εκκεντρικό gay στερεότυπο;” Αυτό με ενόχλησε πολύ, γιατί σκέφτηκα: “Δεν μπορείς να ζητάς αυθεντικό καστ και μετά να θυμώνεις αν υπάρχει ένας εκκεντρικός χαρακτήρας”».

    Πρόσθεσε: «Είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος ότι το fandom της Marvel είναι πολύ λιγότερο ευγενικό από αυτό του ‘Heartstopper’. Θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα μισούν τα πάντα γύρω από τον χαρακτήρα και αυτό που έκανα, και πρέπει να είμαι εντάξει με αυτό».

    Ο Locke σχολίασε με ειρωνεία τους θαυμαστές της Marvel, λέγοντας: «Οι θαυμαστές της Marvel είναι πολύ ανοιχτοί στις απόψεις τους. Αλλά δεν είναι αυτοί που συμμετέχουν στη σειρά της Marvel, οπότε… Κάνω αυτό που πραγματικά θα ήθελαν να κάνουν. Συγγνώμη!».

    Είναι ενδιαφέρον ότι νωρίτερα στο άρθρο, ο Locke ανέφερε ότι είχε “εσωτερικευμένη ομοφοβία”. Κατά τη συζήτηση για τις ευκαιρίες σε κάστινγκ και την επιθυμία του να υποδυθεί μη ομοφυλόφιλους χαρακτήρες, ο Locke μοιράστηκε ότι θέλει να αποδείξει στον εαυτό του ότι δεν είναι «ένας ηθοποιός που κάνει μόνο ένα πράγμα, απλώς ο τύπος από το Heartstopper». Πρόσθεσε: «Αυτό ίσως να είναι ένα πρόβλημα της βιομηχανίας ή ένα δικό μου πρόβλημα και της εσωτερικευμένης ομοφοβίας μου. Δεν ξέρω».

    Η αιχμηρή απάντηση του Joe Locke στους θαυμαστές της Marvel για την ομοφοβία και την κριτική στην συμμετοχή του στο Agatha: All Along

    Η σειρά Agatha All Along πρωταγωνιστεί την Kathryn Hahn ως Agatha Harkness, η οποία «βρίσκεται χωρίς δυνάμεις, αφού ένας ύποπτος goth έφηβος τη βοηθά να απελευθερωθεί από ένα διαστρεβλωμένο ξόρκι. Το ενδιαφέρον της αυξάνεται όταν αυτός την παρακαλά να τον πάρει μαζί της στον θρυλικό δρόμο των μαγισσών, ένα μαγικό μονοπάτι δοκιμασιών που, αν επιβιώσεις, ανταμείβει μια μάγισσα με αυτό που της λείπει. Μαζί, η Agatha και ο μυστηριώδης αυτός έφηβος συγκροτούν ένα απελπισμένο coven και ξεκινούν, προς τα κάτω, κάτω, κάτω στον δρόμο…».

    Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 18 Σεπτεμβρίου με την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ