Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Η απάντηση για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη

    Την ευθύνη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το υπουργείο Τουρισμού για το γεγονός οτι αφενός δεν έχουν κατεδαφιστεί οι αυθαίρετοι όροφοι στο ξενοδοχείο Coco-Mat και αφετέρου δεν έχει «σφραγιστεί» η επιχείρηση ως παρανομούσα ρίχνει ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του.

    Ο δήμος Αθηναίων, αναφέρει ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών, ενώ το υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια.

    Όσον αφορά στις ενέργειες του δήμου, υποστηρίζει ότι η υποχρέωση συμμόρφωσής του εξαντλείται στην ορθή επανάληψη για τυπικό λόγο και μόνο της μερικής ανάκλησης της υπ’ αρ. 15/2017 οικοδομικής αδείας, όπως και έγινε.

    «Ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε μερική ανάκληση της υπ’ αρ. 15/2017 με ρητή διοικητική πράξη νομίμως δημοσιευμένη και αναρτημένη. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με την περαιτέρω διαδικασία».

    Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για το ξενοδοχείο Coco Mat:

    Με αφορμή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ, αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης «Μπλε Κέδρος», από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Με την πρόσφατη απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η υποχρέωση συμμόρφωσης του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται στην ορθή επανάληψη για τυπικό λόγο και μόνο της μερικής ανάκλησης της υπ’ αρ. 15/2017 οικοδομικής αδείας, όπως και έγινε.

    Ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε μερική ανάκληση της υπ’ αρ. 15/2017 με ρητή διοικητική πράξη νομίμως δημοσιευμένη και αναρτημένη. Καμία άλλη υποχρέωση δεν έχει ο Δήμος Αθηναίων σχετικά με την περαιτέρω διαδικασία.

    Ρητώς δε, η απόφαση αναφέρει ότι η υποχρέωση κατεδάφισης των αυθαιρέτων ορόφων ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία οφείλει να το πράξει εντός τριών μηνών, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού οφείλει να προβεί στη σφράγιση της επιχείρησης ως λειτουργούσα χωρίς νόμιμη άδεια.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX