Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
More

  Η χορτοφαγία μπορεί να οφείλεται στα γονίδια – Τι δείχνει εύρευνα

  Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα εύρευνας που δημοσιεύει το Plos One σημειώνοντας ότι η επιλογή να είναι κάποιος χορτοφάγος μπορεί να οφείλεται εν μέρει στα γονίδιά.

  Μελέτη περισσότερων από 330.000 γονιδιωμάτων υποδεικνύει 34 γονίδια που ενδεχομένως εμπλέκονται στη χορτοφαγία. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν, Ναμπίλ Γιασίν, συνέκριναν τα γονιδιώματα από 5.324 αυστηρά χορτοφάγους με 329.455 μη χορτοφάγους, οι οποίοι συμμετείχαν στη βρετανική βιοϊατρική βάση δεδομένων UK Biobank. Εντόπισαν παραλλαγές 34 γονιδίων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό των λιπιδίων και τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να σχετίζονται με την επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής. Αυτή η διαπίστωση εγείρει την πιθανότητα οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται τα λιπίδια και οι επακόλουθες επιπτώσεις στον εγκέφαλο να βρίσκονται πίσω από την επιλογή της χορτοφαγικής διατροφής.

  Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις πιθανές διαφορές μεταξύ της σύνθεσης και του μεταβολισμού των λιπιδίων σε χορτοφάγους και μη χορτοφάγους, καθώς και σε άλλους παράγοντες της φυσιολογίας που μπορεί να διέπουν τη χορτοφαγία. Η καλύτερη κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί να βοηθήσει τους διατροφολόγους να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικές διατροφικές συστάσεις με βάση την ατομική γενετική του κάθε ατόμου.

  Η χορτοφαγία μπορεί να οφείλεται στα γονίδια – Τι δείχνει εύρευνα

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ