Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024

    Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Γιορτάζοντας τη μέρα αυτή ο ΟΗΕ θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους κατοίκους της γης έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται για να προστατεύσουμε όλοι μαζί, το κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη μας.

    Για να αντιμετωπισθούν οι δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που τις βιώνουμε πλέον όλοι μας, είναι πολύ σημαντικό οι προσπάθειες όλων μας να είναι συνεχείς και αδιάκοπες.

    Η Δ. Ε. Υ. Α. Κοζάνης είναι από τις Επιχειρήσεις που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος και γι’ αυτό φροντίζει πάντα έτσι ώστε μέσα από τα έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί:

    • Να μειώνει όσο γίνεται περισσότερο την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, να διασφαλίζει την περιβαλλοντική αειφορία από την εξάντληση των υδατικών πόρων και να συμψηφίζει ενεργειακά τις εγκαταστάσεις της με τη χρήση ΑΠΕ.
    • Να εφαρμόζει υψηλά περιβαλλοντικά κριτήρια για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τόσο στα νέα της έργα όσο και στα υπάρχοντα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης. 
    • Να αναζητά διαρκώς και να υιοθετεί νέες καινοτόμες τεχνολογίες όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

    Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 31 συνεχόμενα χρόνια το σύστημα της τηλεθέρμανσης χάρη στο οποίο καταργήθηκαν χιλιάδες καπνοδόχων στο Δήμο Κοζάνης και η ατμόσφαιρα δεν επιβαρύνεται πλέον με χιλιάδες τόνων CO2 και αιωρούμενων σωματιδίων.

    Παράλληλα, διασφάλισε για το Δήμο Κοζάνης την παροχή νερού υψηλής ποιότητας δημιουργώντας ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δίκτυο που διαρκώς βελτιώνεται και συμβάλει στην αποφυγή της υπεράντλησης υδατικών πόρων.


    Κατασκεύασε και λειτουργεί  τρεις Βιολογικούς Καθαρισμούς, οι οποίοι συντελούν στην αναβάθμιση του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος, συμβάλλοντας και αυτοί στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

    Από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ