Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
More

    Η εφορία ετοιμάζεται για την τεχνητή νοημοσύνη

    Η εφορία ετοιμάζεται για την τεχνητή νοημοσύνη

    Η εφορία μπαίνει στην τεχνητή νοημοσύνη με στόχο στη βελτίωση της απόδοσης των φορολογικών ελέγχων και την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης.

    Η Ελλάδα προχωρά σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αναμένεται να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και τη συνολική λειτουργία του φορολογικού συστήματος.


    Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα είναι η αξιοποίηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και άλλων προηγμένων εργαλείων ανάλυσης δεδομένων από τη φορολογική διοίκηση. Αυτό το μέτρο στοχεύει στη βελτίωση της απόδοσης των φορολογικών ελέγχων και την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης.

    Η επιτάχυνση των επιστροφών ΦΠΑ είναι επίσης προτεραιότητα, με τη δημιουργία ενός πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος επιστροφής ΦΠΑ. Αυτό το σύστημα θα επιτρέπει την ηλεκτρονική ολοκλήρωση όλων των αιτήσεων επιστροφής χρημάτων, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής και βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

    Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αποτελεί κεντρικό πυλώνα του σχεδίου, με την ανάπτυξη ενός νέου ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και ελέγχου. Αυτό το σύστημα θα χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες για την καλύτερη στόχευση και παρακολούθηση των τελωνειακών συναλλαγών και διαδικασιών.


    Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των φορολογικών και τελωνειακών αρχών είναι καίριας σημασίας. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού περιβάλλοντος που θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα συστήματα TAXIS, TAXISnet και Elenxis, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης.

    Τέλος, η εισαγωγή της υπεραπόσβεσης σε επενδύσεις πράσινης οικονομίας και ενέργειας θα δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε βιώσιμες τεχνολογίες και να συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ