Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Η εφορία παίρνει από τις τσέπες 65 δισ. ευρώ και επιστρέφει το 10%

    Η εφορία παίρνει από τις τσέπες 65 δισ. ευρώ και επιστρέφει το 10%

    Στον καθορισμό τους ύψους των φορολογικών εσόδων που θα πρέπει να εισπράξει εφέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αλλά και στον προσδιορισμό των φόρων που θα πρέπει να επιστρέψει εντός του 2024, προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης με απόφασή του που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η ΑΑΔΕ θα πρέπει να εισπράξει το 2024 συνολικά 65 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60,7 δισ. ευρώ αφορούν σε εισπράξεις φόρων, τα 2,1 δισ. ευρώ σε μη φορολογικά έσοδα και 2,1 δισ. ευρώ σχετίζονται με εισπράξεις φορολογικών εσόδων υπολόγου.


    Σε σχέση με τον ποσοτικό στόχο για την επιστροφή φόρων αυτός προσδιορίζεται στα 6,58 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους.

    Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ποσά εσόδων από μέτρα, παρεμβάσεις που δεν έχουν συνυπολογισθεί θα αφαιρούνται από το ποσό των εισπραχθέντων εσόδων (σε περίπτωση αύξησης των εσόδων) ή θα προστίθεται σε αυτό (σε περίπτωση μείωσης των εσόδων), κατόπιν ποσοτικοποιήσεων που θα εκτιμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα:


    • Σε περίπτωση μέτρων, παρεμβάσεων αύξησης των εσόδων, από τα εισπραχθέντα έσοδα θα αφαιρείται κατά περίπτωση το χαμηλότερο ποσό μεταξύ της αρχικής εκτίμησης και της τελικής ποσοτικοποίησης της απόδοσης των παρεμβάσεων που ελήφθησαν μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού, δεδομένου ότι τυχόν υπεραπόδοση αυτών οφείλεται σε ενέργειες και δράσεις της ΑΑΔΕ, ενώ τυχόν αστοχίες και υποεκτέλεση της πραγματικής απόδοσης έναντι των αρχικών εκτιμήσεων δεν αποδίδεται στην ΑΑΔΕ.

    • Σε περίπτωση μέτρων, παρεμβάσεων ή παραγόντων μείωσης των εσόδων σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα θα προστίθεται κατά περίπτωση το υψηλότερο ποσό μεταξύ της αρχικής εκτίμησης και της τελικής ποσοτικοποίησης της απόδοσης των μέτρων, παρεμβάσεων που ελήφθησαν μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ