Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ξύδης μιλούν στο enikos.gr για την συνεργασία τους στην Βαβέλ

    Η Ελένη Βιτάλη ξεκινά τις εμφανίσεις της στη μουσική σκηνή Βαβέλ το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου με ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο γιος της Νίκος Ξύδης.

    Της Νάντιας Ρηγάτου

    Η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ξύδης μιλούν στο enikos.gr για την συνεργασία τους στην Βαβέλ

    Το βράδυ της Τετάρτης, η μεγάλη ερμηνεύτρια κάλεσε καλούς της φίλους και δημοσιογράφους στον καινούργιο χώρο που θα τραγουδά, παρουσίασε τους συνεργάτες της  και ένα μουσικό δείγμα από αυτό το πάντρεμα μουσικής που έχουν ετοιμάσει.

    Η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ξύδης μιλούν στο enikos.gr για την συνεργασία τους στην Βαβέλ

    Με την πρώτη ματιά μητέρα και γιος έχουν την ίδια ευγένεια και την ίδια ζεστασιά στο βλέμμα. Μιλώντας μαζί τους ανακαλύπτεις κι άλλες ομοιότητες. Αγαπούν τη μουσική, είναι ανήσυχα πνεύματα, τους αρέσει να τολμούν και να επενδύουν στην ανατροπή. Πόσο εύκολο μπορεί να είναι στα αλήθεια να συνεργάζονται; Αναρωτιέμαι παρακολουθώντας τους πάνω στη σκηνή και περιμένω να ρωτήσω τους ίδιους μόλις κατέβουν από τη σκηνή.

    Ελένη Βιτάλη: Από τότε που έγινα μητέρα δεν μπορώ να δω σκληρό έργο με παιδιά από 4 ετών έως 15. Γιατί πάντα σκεφτόμουν ότι μπορεί αυτό να συμβεί στο παιδί μου και τρελαινόμουν.

    -Ξεκινάτε στη Βαβέλ το Σάββατο με ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο γιος σας, Νίκος Ξύδης.

    Ε.Β.: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τον γιο μου, το έχω συνηθίσει πια. Εδώ και 5 χρόνια ο Νίκος είναι ο υπεύθυνος των παραστάσεων μου. Αφού θέλει να συνεργαζόμαστε μαζί, χαζή είμαι να μην τον έχω μαζί μου; Έχω τον Νίκο μου μαζί μου»

    -Είναι εύκολη η συνεργασία με τον γιο σας ;

    Ε.Β.: «Για μένα πάρα πολύ εύκολη. Μου αρέσει που είναι και στη σκηνή μαζί μου, νιώθω ότι με έχει στο νου του πολλές φορές. Καμιά φορά μόνο όταν δεν με κοιτάει στη σκηνή του θυμώνω . Λέω «Μπαίνω, τι κάνω»; Και άλλη φορά τον κοιτάω όπως παίζει εκεί αφηρημένος και μου έρχεται να τον φάω, νομίζω ότι είναι ακόμα μικρός.»

    -Σας βγαίνει το μητρικό στοιχείο στη σκηνή;

    Ε.Β.: Ναι. Πολύ. Αφού τον αγαπάω. Αγαπάς κάτι παραπάνω από το παιδί σου; Τρελαίνομαι. Από τότε που έγινα μητέρα δεν μπορώ να δω σκληρό έργο με παιδιά από 4 ετών έως 15. Γιατί πάντα σκεφτόμουν ότι μπορεί αυτό να συμβεί στο παιδί μου και τρελαινόμουν.

    Νίκος Ξύδης: «Η μητέρα μου είναι η απόλυτη Ελληνίδα μάνα. Την ώρα της πρόβας μπορεί να μου πει «έφαγες; ντύσου, σε βλέπω κομμένο»

    -Πως προέκυψε το συγκεκριμένο μουσικό σχήμα;

    Ν.Ξ.: «Το συγκεκριμένο σχήμα ήταν δική μου ιδέα. Το πρότεινα πρώτα στην Ελένη, στη μητέρα μου. Προβληματίστηκε στην αρχή, της έβαλα  να ακούσει κάποια κομμάτια της Sadahzinia και της Νίκης Ξυλούρη και ενθουσιάστηκε.»

    -Σου πήρε καιρό να την πείσεις να πει το ναι;

    Ν.Ξ.: Όχι μέσα σε ένα απόγευμα έγιναν όλα…Μου αρέσουν τα προγράμματα που φαινομενικά ετερόκλητοι καλλιτέχνες ανταμώνουν. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το πως παντρεύονται η κρητική λύρα με την ηλεκτρική κιθάρα αλλά και πως συνδυάζονται οι φωνές των καλλιτεχνών σε αυτό το σχήμα.

    -Πως είναι για σένα να συνεργάζεσαι με τη μητέρα σου;

    Ν.Ξ.: «Δεν ξέρω να σου πω, μου φαίνεται πιο δύσκολο για εκείνη που συνεργάζεται με το γιο της. Βλέπω το γιο μου που είναι 19 χρονών τώρα και ακολουθεί τα μουσικά βήματα και κάνω προσομοίωση πως θα είναι σε μερικά χρόνια να είναι εκείνος υπεύθυνος για τις παραστάσεις μου και μου κόβονται τα πόδια. Μου φαίνεται πολύ συγκινητικό και ταυτόχρονα αγχωτικό.»

    -Διαφωνείτε;

    Ν.Ξ.: «Σε καθημερινή βάση διαφωνούμε αλλά επειδή υπάρχει η οικειότητα του οικογενειακού δεσμού δεν φοβόμαστε αν θα μας παρεξηγήσει ο άλλος, λέμε «αυτό δεν με εκφράζει, βρες κάτι άλλο». Δεν θίγομαι ούτε εγώ, ούτε εκείνη, προχωράμε πιο γρήγορα και έτσι κερδίζουμε χρόνο.»

    -Όταν διαφωνείτε ποιος υποχωρεί πρώτος;

    Ν.Ξ.: «Κανείς. Εκείνη τη στιγμή μπορεί να εξελιχθεί σε πυρηνικό πόλεμο και την άλλη μέρα που ηρεμούν τα πνεύματα επανερχόμαστε.»

    -Υπήρξε τραγούδι που δεν ήθελε η μητέρα σου να μπει στο πρόγραμμα και της το επέβαλλες;

    Ν.Ξ.: «Ναι. Το τραγούδι «περπατούσα αφηρημένη» που έχει γράψει η ίδια. Ενώ της αρέσει πολύ το θεωρεί πολύ προσωπικό και πάντα φοβάται αν θα αρέσει στον κόσμο. Της θύμισα καμιά δεκαριά συναυλίες που ο κόσμος μας το ζητούσε από κάτω να το ακούσει και δεν το είχαμε βάλει στο πρόγραμμα και μου είπε «έχεις δίκιο ρε μπαγάσα, ας το βάλουμε».»

    -Σε τι ποσοστό θα έλεγες ότι η Ελένη Βιτάλη είναι η Ελληνίδα μάνα;

    Ν.Ξ.: «Απόλυτα! Την ώρα της πρόβας μπορεί να μου πει «έφαγες;ντύσου! σε βλέπω κομμένο, μήπως να σταματήσει η πρόβα γιατί είσαι κουρασμένος;» Αλλά είναι Ελληνίδα μάνα και με όλη την μπάντα .Φεύγει ο μπουζουξής και ο ντράμερ το βράδυ και τους λέει «ντυθείτε, πως θα βγείτε έτσι έξω;»

    Η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ξύδης μιλούν στο enikos.gr για την συνεργασία τους στην Βαβέλ

     

    Η ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ και οι ΤΖΟΥΜ  στη νέα μουσική σκηνή ΒΑΒΕΛ! Μαζί τους η πιο απρόσμενη παρέα σ’ ένα αναπάντεχο μουσικό αντάμωμα: Θοδωρής Κοτονιάς – Sadahzinia – Νίκη Ξυλούρη

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ