Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Η κακοκαιρία «χτύπησε» και την… τσέπη των καταναλωτών! 10 ευρώ για ένα κιλό χόρτα και ένα μαρούλι στη Λάρισα

  Μία εβδομάδα μετά το σαρωτικό πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel, στη Θεσσαλία, οι τιμές σε βασικά προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές αγορές έχουν εκτοξευθεί!

  Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για τιμές που διαμορφώνονται, λόγω των ελλείψεων, καθώς το πλήγμα της κακοκαιρίας στην αγροτική παραγωγή ήταν ισχυρό, αλλά οι πολίτες από την πλευρά τους αγανακτούν για τις ανατιμήσεις που… αγγίζουν την αισχροκέρδεια.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στη μεγάλη λαϊκή της Τρίτης, που γίνεται στη Λάρισα, «το αγγουράκι έχει φτάσει στο 1 ευρώ το τεμάχιο, όταν δίναμε 1 ευρώ και παίρναμε 3 αγγουράκια. Η ντομάτα έχει φτάσει από τα 1,20 ευρώ/κιλό στα 3 ευρώ. Το μαρούλι από 1 ευρώ κοστίζει 5 ευρώ και το λάχανο στα 2,5 ευρώ το κιλό. Εκτός από τη μειωμένη παραγωγή λόγω της πλημμύρας αρκετοί έμποροι και καλλιεργητές δεν μπόρεσαν να πάνε στις λαϊκές λόγω των δρόμων που παραμένουν κλειστοί. Εκτός από τη μαναβική στις λαϊκές πωλούνται και ιχθυαλιεύματα με τις τιμές να παραμένουν σε λίγο πιο υψηλές για την εποχή επίπεδα».

  «Τα καΐκια πάντα μπαίνουν αρκετά μίλια από την ακτή και δεν ρισκάρουν τα δίχτυα τους μέσα στις λάσπες» ανέφερε ο ιχθυοπώλης, επισημαίνοντας ότι οι ψαριές ήταν μικρότερες σε σχέση με άλλες φορές λόγω της κακοκαιρίας.

  Όσον αφορά στο πώς ψωνίζει ο κόσμος μια εβδομάδα μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία και τον υγειονομικό κίνδυνο που υπάρχει από τα μολυσμένα νερά που κατέληξαν στη θάλασσα παραδέχθηκε ότι υπάρχει φόβος, δίχως όμως να υπάρχει λόγος, όπως είπε. «Το ποτάμι (σ.σ. ο Πηνειός) έχει 10 μέτρα λάσπη αλλά οι ψαράδες δε ρισκάρουν να ψαρέψουν στα ρηχά», σημείωσε. Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο της κακοκαιρίας στους παραγωγούς, τους εμπόρους, αλλά και τους καταναλωτές, τόνισε ότι «από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο είναι κατεστραμμένοι όλοι».

  Ένας άλλος παραγωγός, μιλώντας στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι οι τιμές απεικονίζουν το νόμο της αγοράς και της ζήτησης. «Όταν υπάρχει ελλειμματική αγορά, ισχύει ο νόμος της αγοράς. Οι τιμές ανεβαίνουν αυτόματα», πρόσθεσε.

  Η κακοκαιρία «χτύπησε» και την… τσέπη των καταναλωτών! 10 ευρώ για ένα κιλό χόρτα και ένα μαρούλι στη Λάρισα

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.