Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
More

  Η κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο, θα αναγκάσει επιχειρήσεις να πληρώσουν κάποιο φόρο

  Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το επί κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το «χαράτσι» στους ελεύθερους επαγγελματίες με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και ο τρόπος καταγγελιών από την πλευρά των πολιτών.

  Σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης μίλησε στον Τάκη Χατζή και τον Talk Radio 98.9 και υποστήριξε πως υπάρχει μια σύγχυση αναφορικά με τις καταγγελίες και αναφέρθηκε στις ιστοσελίδες λέγοντας πως σήμερα υπάρχουν πολλές πηγές που οι πολίτες καταγγέλλουν, η ΑΑΔΕ λοιπόν για την καλύτερη αξιοποίηση των καταγγελιών έφτιαξε μια ιστοσελίδα, και αυτή η διαδικασία δεν προβλέπει καμία επιβράβευση.

  Συνεχίζοντας ο κ. Θεοχάρης είπε πως δημιουργείται μια καινούργια εφαρμογή e-apodeixi, για τα κινητά, με την οποία ελέγχει κάποιος εάν η απόδειξη που του δόθηκε είναι πραγματική. Το ανέβασμα αυτής της απόδειξης και που θα οδηγήσει την ΑΑΔΕ σε έλεγχο και επιβολή προστίμου, εκεί επιβραβεύεται ο πολίτης.

  Ο κ. Θεοχάρης είπε πως είναι πολύ μεγάλη η δουλειά που πρέπει να γίνει και για αυτό το νομοσχέδιο που έρχεται κινούμαστε και στην κατεύθυνση του περιορισμού της χρήσης μετρητών και των ηλεκτρονικών συστημάτων my data.

  Για τα μέτρα των ελεύθερων επαγγελματιών είπε πως η κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο , «όταν έχουμε μια επιχείρηση εστίασης που πουλάει μέσω delivery έχει τζίρο 1 δις. 200 εκ. και δηλώνει εισόδημα 0 και πληρώνει μόνο τέλος επιτηδεύματος, το νέο σύστημα θα τον αναγκάσει να πληρώσει κάποιο φόρο είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης» υποστήριξε ο κ. Θεοχάρης.

  Τέλος είπε πως θα πρέπει η μικρή φοροδιαφυγή, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει το στελεχιακό δυναμικό να τρέξει , να πιαστεί σε χρόνο ώστε οι ελεγχτικοι μηχανισμοί να ασχοληθούν με τη μεγάλη φοροδιαφυγή.

  Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:


  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ