Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
More

    Η Λαγκάρντ, οι selfies και η συνάντηση με Μητσοτάκη

    Στην Αθήνα συνεδριάζει – για πρώτη φορά μετά το 2008 και τρίτη συνολικά – αυτές τις ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επ’ αφορμή αυτού βρέθηκε στην πρωτεύουσα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχοντας βέβαια την ευκαιρία να ζήσει ένα διαφορετικό κλίμα απ’ αυτό που επικρατούσε τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης.

    Η Λαγκάρντ, που έγινε ευρέως γνωστή στη χώρα μας ως γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, πέρασε το πρώτο της βράδυ στο κέντρο με περίπατο στους δρόμους της Αθήνας, απόλαυσε την ελληνική κουζίνα στο γνωστό εστιατόριο «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας», στην οδό Μητροπόλεως ενώ έβγαλε selfies με αρκετούς, Έλληνες και τουρίστες, περαστικούς που την αναγνώρισαν.

    Ιδιαίτερη θερμή ήταν και η υποδοχή της στην Τράπεζα της Ελλάδας από τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος την ξενάγησε στο κτήριο, όπου συνεδρίασε λίγο αργότερα η 6μελής Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ, προκειμένου να προετοιμάσει τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

    Το βράδυ ακολούθησε κοκτέιλ υποδοχής εκτός τραπέζης. «Efcharistó Yannis Stournaras and @BankofGreece for the warm welcome to Athens!», τουιτάρισε λίγο αργότερα.

    Σήμερα το απόγευμα, στις 19:00, ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραθέσει δείπνο, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωστή Χατζηδάκη. Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία περιγράφοντας την εικόνα της ελληνικής οικονομίας σήμερα και τους στόχους της κυβέρνησης.

    Η συγκυρία μάλιστα προσφέρεται, καθώς η Ελλάδα μόλις εξασφάλισε την επενδυτική βαθμίδα από τη Standard & Poor’s.

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ