Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Η Μέγκαν Μαρκλ σπάει τη σιωπή της – Αποκάλυψε το σκληρό bullying που δέχθηκε ενώ ήταν έγκυος

    Η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε για τα μηνύματα μίσους που έχει δεχθεί και αποκάλυψε πώς ξεκίνησε η φεμινιστική της αφύπνιση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

    Η Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε διαδικτυακό bullying στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ήταν έγκυος στα παιδιά της, Archie, 4 ετών, και Lilibet, 2 ετών.

    Η Δούκισσα του Sussex μίλησε για τους κινδύνους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για τις γυναίκες στο South By South West στο Austin του Texas.

    Η συντονίστρια Errin Haines ρώτησε: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πραγματικά ο χώρος όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια ελέγχονται, χρησιμοποιούνται, εκφοβίζονται και δυστυχώς ξέρω ότι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζετε πολύ καλά. Πώς έχετε καταφέρει να διαχειριστείτε την φαινομενικά ατελείωτη τοξικότητα που έχετε αντιμετωπίσει;»

    Η Μαρκλ, 42 ετών, σκέφτηκε για λίγο και συγκέντρωσε τις σκέψεις της καθώς ο σύζυγός της, ο Πρίγκιπας Χάρι, 39 ετών, που καθόταν δίπλα στον Markus Anderson, τον διευθυντή παγκόσμιων μελών του Soho House, την παρακολουθούσε να μιλάει.

    «Ναι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα περιβάλλον που πιστεύω ότι έχει πολλά τέτοια [αρνητικά στοιχεία],» είπε την Παρασκευή. «Ξέρετε, είναι πραγματικά ενδιαφέρον καθώς το σκέφτομαι τώρα, κρατάω αποστάσεις από αυτά αυτή τη στιγμή απλά για την δική μου ευεξία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του εκφοβισμού και της κακοποίησης που βίωνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο ήταν όταν ήμουν έγκυος στον Archie και την Lilibet, και μετά την γέννησή τους».

    Η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένιωθε «απροστάτευτη» από το Παλάτι ενώ υπέφερε από «τεράστια συναισθηματική δυσφορία» και προβλήματα ψυχικής υγείας όταν ήταν έγκυος στον Archie. Είχε πει στην Oprah Winfrey στη συνέντευξή της το 2021 ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις μετά τον γάμο της το 2018 εξαιτίας των όσων γράφονταν για εκείνη στον βρετανικό Τύπο.

    Ο Archie γεννήθηκε στις 6 Μαΐου 2019 – λίγους μήνες πριν ο Χάρι και η Μέγκαν παραιτηθούν από μέλη της βασιλικής οικογένειας τον Ιανουάριο του 2020. Καλωσόρισαν την κόρη τους Lilibet στις 4 Ιουνίου 2021, στην Καλιφόρνια, όπου διαμένουν.

    Η Μέγκαν, η οποία δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram τον Σεπτέμβριο αλλά δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τίποτα, συνέχισε να αναφέρεται στον «εκφοβισμό» της μιλώντας στο SXSW: «Απλά το σκέφτεσαι αυτό, και προσπαθείς πραγματικά να καταλάβεις γιατί οι άνθρωποι μπορεί να ήταν τόσο γεμάτοι μίσος. Δεν είναι κακεντρέχεια, είναι σκληρότητα».

    «Και γιατί να το κάνεις αυτό; Σίγουρα, όταν είσαι έγκυος, με νεογέννητο, όλες το ξέρουμε, εμείς οι μαμάδες, είναι μια τόσο τρυφερή και ιερή περίοδος», είπε λέγοντας πως είναι πολύ επώδυνο. «Επειδή ήμουν έγκυος, το μητρικό ένστικτο απλά μπήκε σε λειτουργία. Κάνεις τα πάντα για να προστατέψεις το παιδί σου και, ως εκ τούτου, να προστατέψεις και τον εαυτό σου», τόνισε.

    Ακόμη είπε ότι βρίσκει «ενοχλητικό» ότι «μεγάλο μέρος του μίσους προέρχεται από γυναίκες που το ξεσπούν σε άλλες γυναίκες».

    «Διαβάζοντας κάτι κακό για μια γυναίκα, γιατί το μοιράζεστε με τις φίλες σας;» ρώτησε η Μαρκλ. «Έχουμε ξεχάσει την ανθρωπιά μας… Ακόμα κι αν φέρνει χρήματα, δεν έχει νόημα».

    Αναφερόμενη σε μια πλατφόρμα σαν το YouTube, η οποία μετέδωσε τη συζήτηση του SXSW, η ηθοποιός από το “Suits” συνέχισε: «Όλοι μπορούν να αντιληφθούν τη λάμψη αυτής της πλατφόρμας, αλλά έχει επίσης μίσος και παραπληροφόρηση. [Η πλατφόρμα] παρακινεί τους ανθρώπους να δημιουργούν σελίδες για να δημοσιεύουν σχόλια και θεωρίες συνωμοσίας που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία και την ασφάλεια». Η Μέγκαν Μαρκλ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι “φοβάται” για τα παιδιά της όταν μια μέρα μπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ