Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Η νέα «δαγκάνα» της ΑΑΔΕ για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα

    Η νέα «δαγκάνα» της ΑΑΔΕ για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα

    Σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που εντοπίζει τα πρατήρια που διακινούν νοθευμένα καύσιμα.

    Εντείνει η ΑΑΔΕ τους ελέγχους για να ξεσκεπάσει τα κυκλώματα  που φέρονται να κινούν τα νήµατα στο λαθρεµπόριο καυσίµων και να δηµιουργούν «τρύπες» πολλών εκατοµµυρίων στα ταµεία του κράτους. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νόθευση διαδραµατίζουν οι ενδιάµεσοι που αναλαµβάνουν να πουλήσουν στους λαθρεµπόρους τους χηµικούς διαλύτες. Την «πρώτη ύλη» δηλαδή για τον παράνοµο πολλαπλασιασµό των καυσίµων.


    Η ΑΑΔΕ έχει θέσει ως στρατηγικό της σκοπό την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και υπό το πρίσμα αυτό εντάσσεται η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας οπού γίνεται επεξεργασία των στοιχείων και εντοπίζονται τα πρατήρια με παραβατικότητα.

    Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το λαθρεμπόριο, η φορολογική συμμόρφωση και η εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων αποτελούν τους άξονες δράσεις της ΑΑΔΕ» τονίζοντας ότι ειδικά για το λαθρεμπόριο καύσιμων  απαιτείται συνεργασία με πολλές υπηρεσίες, καθώς έχουν εντοπιστεί κενά τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν στα συστήματα εισροών-εκροων.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ